Published On: vin, Aug 14th, 2015

In fiecare saptamana, timp de 3 luni, 12 documentare vor fi proiectate la Braila / Proiectii similare, in Cehia sau Croatia

Share This
Tags

Incepand cu 17 august, in fiecare luni, de la 20:30, 12 documentare incitante din Europa Centrala si de Est vor fi proiectate in incinta unei terase de langa Patinoar, timp de 3 luni, cu sprijinul Asociatiei COLORERIA, intrarea fiind libera.

One World Romania prezinta : KineDok – un nou tip de comunitate internationala, un club de film unic si o platforma alternativa de distributie, o platforma care conecteaza atât spectatorii cât si autorii documentarului creativ. In editia sa pilot, 12 documentare provocatoare din Europa centrala si de est vor fi proiectate in peste 20 de locatii non-conventionale din fiecare dintre tarile participante: Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia si Romania. KineDok vine in cluburi, in galerii, in cafenele si mansarde locale, tot ca o forma colectiva de experimentare a filmului si va invita nu doar sa vedeti filmele pe marele ecran ci si aduce laolalta cineastii sau protagonistii filmului intr-un mediu informal, unde discutiile vor avea loc in jurul unui pahar.

Fara voi, publicul interesat, existenta documentarelor nu ar avea sens iar fara cineasti, nu ar fi cine sa dea glas personajelor care trec prin experiente interesante sau dificile – hai sa sustinem aceasta simbioza, hai sa facem arta mai accesibila, hai sa ducem vestea despre KineDok si mesajul sau: acesti oameni, problemele lor, acest gen cinematografic, aceste locuri si aceste tari nu trebuiesc trecute cu vederea!

Cei cinci parteneri KineDok sunt convinsi ca exista povesti si probleme care merita spuse si ca filmul documentar este o metoda potrivita de a le da glas. Organizatorii KineDok cred, de asemenea, ca exista multi oameni interesati de astfel de probleme si de genul documentar. KineDok vrea sa faca filmul documentar mai accesibil pentru ei. Prin urmare, o parte importanta din misiunea KineDok este de a merge in orase mici, de a ajunge mai aproape de oameni si de a folosi spiritul local al cluburilor, cafenelelor si al altor locuri populare. 

Comentarii

comentariu

About the Author