Published On: lun, Aug 24th, 2015

IMPORTANT! Permisul auto, reguli schimbate: Din octombrie, daca pici traseul, nu mai trebuie sa dai din nou sala!

Share This
Tags

scoala de soferiCei care pica traseul, in incercarea obtinerii permisului auto, nu vor mai fi nevoiti sa sustina din nou proba teoretica, cunoscuta drept "sala", conform unui act normativ publicat vineri in Monitorul Oficial. In prezent, candidatii respinsi la proba practica erau obligati sa sustina ambele probe.

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere a fost publicat in Monitorul Oficial din 21 august si va intra in vigoare incepand cu 5 octombrie.

Din acest act normativ reiese ca persoanele care sunt admise la proba teoretica a examinarii pentru obtinerea permisului auto vor putea sa sustina proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica, conform avocatnet.ro. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, candidatii vor trebui sa platească taxa de examinare si sa faca cel putin sase ore suplimentare de condus.

"Candidatii declarati "respins" la proba practica pot fi programati pentru sustinerea unei noi probe dupa o perioada de cel putin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare si prezentarea dovezii care atesta efectuarea a cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica intr-o scoala de conducatori auto autorizata", se precizeaza in ordinul in cauza.

Comentarii

comentariu

About the Author