Published On: lun, Aug 3rd, 2015

IMPORTANT! Ce banci iti iau bani din cont daca interoghezi soldul

Share This
Tags

Cele mai multe banci din Romania percep comisioane pana si pentru cea mai banala – si necesara – operatiune, interogarea soldului. “Adevarul” prezinta comisioanele percepute si care sunt bancile la care interogarea soldului este gratuita.

De la inceputul lunii martie, afisarea unui avertisment care arata ce operatiuni sunt comisionate pe ecranul bancomatului este obligatorie, iar pentru informarea propriilor clienti, bancile sunt obligate sa afiseze comisioanele in suma nominala, nu procentual, precizeaza sursa citata.

La BRD interogarea soldului este gratuita, iar pentru administrarea contului curent comisionul costa 4,2 lei. Si Volksbank se numara printre putinele banci la care interogarea de sold este gratuita, in timp ce comisionul de administrare a contului curent este de 3 lei. 

CEC, singura banca comerciala cu capital integral de stat, ofera diverse tipuri de carduri de debit. La cardurile MasterCard World si MasterCard Gold nu se percepe un comision de interogare a soldului daca acesta este verificat in reteaua CEC. La ATM-urile din reteaua altor banci operatiunea este taxata cu 2,5 lei. La cardul VISA Electron, comisionul este de 0,3 lei pentru reteaua CEC si de 1,5 lei pentru ATM-urile altor banci.

La Raiffeisen Bank, subsidiara locala a grupului austriac cu acelasi nume, pentru cardurile MasterCard Student nu se percep comisioane si nici pentru cele ale caror titulari de cont au calitatea de pensionari. In schimb, pentru cardurile VISA Contactless/MasterCard Salariu Contactless in lei taxa de interogare a soldului la ATM-urile bancii este de 0,3 lei, in timp ce la ATM-urile altor banci este de 2 lei. 

Interogarea soldului la un ATM BCR ii costa pe clienti 0,2 lei (cu exceptia celor care au carduri Visa Electron Campus sau Visa Electron Xteen), in timp ce pentru interogarea soldului la bancomatul unei alte banci este comisionata cu 2,5 lei pentru cardurile in lei. 

In cazul interogarilor de sold, Banca Transilvania percepe un comision de 0,3 lei pentru orice card in lei, la propriile bancomate, respectiv 2 lei pe interogare la alte ATM-uri. 

O interogare de sold este, la UniCredit Tiriac Bank, comisionata cu 0,3 lei. Pentru clientii ING, prima institutie financiara internationala care a deschis o sucursala in Romania dupa 1989, interogarea soldului este taxata cu 2,5 lei. Alpha Bank Interogarea soldului este comisionata cu 0,5 lei la ATM-urile Alpha Bank, cea mai mare banca cu capital grecesc din Romania. 

La Bancpost, subsidiara a grupului elen Eurobank, interogarea soldului costa 0,5 lei la ATM-urile Bancpost, iar la alte ATM-uri – 1,5 lei pe operatiune.

Comentarii

comentariu

About the Author