Published On: mie, Aug 12th, 2015

Explicatia farmacistei prinsa cu puiul in frigiderul spitalului: “Mi s-a stricat frigiderul acasa. Am zis ca nu o fi foc!”

Share This
Tags

asistenta NiculescuAsistenta Aurelia Niculescu, despre care medicul Mihai Iugulescu - managerul Spitalului Judetean, spunea ca a a depozitat un pui congelat in frigiderul cu medicamente al unitatii spitalicesti, a telefonat la redactia Ziarului Infobraila pentru a aduce lamuriri cu privire la acest subiect, declarand ca isi recunoaste greseala si ca va plati amenda primita din partea echipei de control a Ministerului Sanatatii.

Niculescu a precizat ca nu era vorba de pui, ci de "alte pachete alimentare", pe care le-a adus la spital pentru ca…i s-a stricat frigiderul de acasa, fara sa stie ca a doua zi urmeaza sa soseasca controlul de la Bucuresti. Mai mult decat atat, asistenta sustine ca pachetele alimentare se aflau in congelatorul frigiderului, unde nu exista medicamente. 

"Eu insist sa spun cum stau lucrurile cu adevarat. In primul rand, puiul nu era pui, erau alte pachete alimentare, pe care le-am pus intr-un congelator gol. Nu exista medicamente care sa se tina in congelator, va spun din peste 30 de ani de experienta. Eu am zis ca am gresit, dar de nevoie am facut-o. Mi s-a stricat frigiderul acasa si pe caldurile astea am zis ca nu o fi foc cateva zile. Daca asa a fost sa fie, sa vina controlul", ne-a declarat asistenta Niculescu.

Pe intreg parcursul saptamanii trecute, o echipa de la Ministerul Sanatatii a efectuat un control la Spitalul Judetean, verificand conditiile igienico-sanitare din unitatea spitaliceasca, dar si aspecte economico-administrative. Printre neregulile descoperite se numara si o situatie care ar putea fi catalogata drept hilara, daca nu ar arata o realitate trista.

Cand au ajuns in farmacia spitalului, celor de la minister nu le-a venit sa creada ce au vazut in fata ochilor atunci cand au deschis frigiderul unde sunt depozitate unele dintre medicamentele pacientilor. Langa cutiile cu pastile, asistenta Aurelia Niculescu (foto) "a asezat" un pui congelat.

"S-au gasit si niste pui congelati in frigiderul de la farmacie. A doua zi nu am mai avut cu cine sa discutam pentru ca asistenta a intrat in concediu medical. Isi luase si puiul. Cum te-ai gandit tu sa pui in frigiderul de medicamente puii pe care i-ai luat de la alimentara? La tine acasa asa faci? Dar cu cine sa vorbim", a declarat Iugulescu.

Precizam ca asistenta spune ca nu a intrat in concediu medical, ci in concediu de odihna, solicitat cu o zi inainte de sosirea controlului de la minister.

Comentarii

comentariu

About the Author