Published On: vin, Aug 7th, 2015

EXCLUSIV Pensionarul Filote, fostul secretar al judetului, anchetat de DNA / Abuz in serviciu

Share This
Tags

filoteNicu Filote, secretarul Consiliului Judetean in mandatele fostului baron Gheorghe Bunea Stancu, este anchetat de procurorii anticoruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu.

Filote, care a iesit la pensie, parasind institutia incepand cu 1 august, este persoana care a dat aviz de legalitate tuturor hotararilor CJ prin care Stancu a directionat bani publici catre firmele sale, sub motivatia finantarii sporului brailean.

Ilegalitatile din timpul lui Stancu, scoase la iveala de DNA, nu au reusit sa-l scoata din joc pe Filote nici dupa ce fostul baron a fost saltat de procurori, acesta avizand pentru legalitate si hotararile luate sub conducerea social-democratului Viorel Mortu, actualul sef interimar al Consiliului Judetean.

Fostul secretar a fost audiat ca martor in dosarul "Sportul", insa acum este cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, conform informatiilor obtinute in exclusivitate de Ziarul Infobraila. Filote face obiectul unui dosar penal disjuns din dosarul "Sportul", in care Bunea Stancu si Alina Rusu, fost director economic in cadrul CJ, au fost trimisi in judecata.

Stancu si Filote, doua destine, acelasi drum!

Stancu este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, in perioada 2006-2012, “a indeplinit mai multe acte si a luat decizii prin care a obtinut in mod indirect foloase patrimoniale in valoare totala de peste 1,5 milioane de euro pentru firma Bursagrirom, la care este actionar majoritar, prin intermediul CF Braila si HC Dunarea. Concret, fostul baron a sprijinit cu bani publici, prin hotarari aprobate in Consiliul Judetean, echipele locale de fotbal si handbal, pe care le dirija prin Concivia.

De-a lungul timpului, Filote, cel supranumit in cercurile politice “papusarul”, a contrasemnat  documentele prin care Stancu a creat acest mecanism scos la iveala de procurorii DNA, fostul baron argumentand mereu, in fata consilierilor judeteni care ridicau semne de intrebare cu privire la legalitatea acestora, ca secretarul judetului si-a dat avizul.

De exemplu, in sedinta CJ din data de 28 august 2008, cand s-a aprobat in unanimitate proiectul de hotarare privind asocierea dintre CJ si SC Club Fotbal SA, Gheorghe Bunea Stancu i-a convins pe consilierii judeteni care aveau indoieli sa voteze proiectul, folosindu-se de avizul dat de Nicu Filote.

 “Noi suntem specialisti in a omori anumite lucruri pozitive. Daca astazi se intampla anumite lucruri bune la stadion, daca lumea  a inceput sa apara la stadion, nu trebuie sa ne punem contra? Vreau sa fac un comentariu vizavi de actionariat si de sport, vad ca dl. Datcu este foarte bine pregatit pe acest subiect. Vreau sa va anunt ca acest proiect de hotarare are aviz de legalitate din partea secretarului judetului, din partea Directiei juridice”, spunea atunci Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author