Published On: Soare, Aug 23rd, 2015

De azi, in curtea Liceului de Chimie incepe Simpozionul international de sculptura “Nicapetre” / Sculpturile realizate vor infrumuseta orasul

Share This
Tags

Incepand de astazi, in curtea Liceului de Chimie, se va desfasura prima editie a Simpozionului international de sculptura monumentala "Nicapetre", o initiativa a consilierului judetean independent Marian Capatana.

Sapte artisti de renume mondial vor realiza pana pe 12 septembrie tot atatea sculpturi din blocuri de piatra de Dobrogea, avand ca tema mitul identitar al orasului: "Pescarul Braila, intemeietorul satului din care s-a dezvoltat targul medieval, aflat la originea orasului modern".

Statuile realizate vor fi amplasate in trei zone din oras, pe Calea Galati colt cu Grivitei, pe bulevardul Independenti, la intrare in Parcul Monument, dar si in unele comune brailene.

Consiliul Judetean, organizatorul evenimentului, le va asigura sculptorilor transportul, masa, cazarea, materialele si uneltele, platindu-le de asemena si un onorariu de 2.000 de euro fiecaruia, reprezentand contravaloarea drepturilor de autor.

Comentarii

comentariu

About the Author