Published On: sâm, Aug 15th, 2015

Concurs de “canotca” intre Braila si Galati, de Ziua Marinei

Share This
Tags

357639-2904-reu-patzaichinUn concurs de vaslit viteza in canotci de 10+1 va fi organizat sambata, pe Dunare, intre Braila si Galati, cu ocazia Zilei Marinei, de Asociatia "Ivan Patzaichin-Mila 23", ocazie cu care va fi prezent la Braila si multiplul campion olimpic si mondial, Ivan Patzaichin. Startul competitiei va fi dat de primarul Aurel Simionescu, din dreptul navei Dambovita, unde se vor organiza manifestarile dedicate Zilei Marinei, concurentii urmand sa vasleasca pana la Galati.
Canotca este o inventie a Asociatiei Ivan Patzaichin-Mila 23, construita din dorinta de a promova mestesugul romanesc, si este denumita asa dupa lotca – de la care preia materialul – si dupa canoe – de la care preia liniile dinamice.
Activitatile dedicate Zilei Marinei vor cuprinde ridicarea pavilionului, geacului si a marelui pavoaz, trecerea in revista a navelor si felicitarea echipajelor, un ceremonial religios, lansarea la apa a ancorei de flori, parade navale militare si civile, exercitii navale si mult-asteptatele jocuri marinaresti.
Actiunile dedicate Zilei Marinei fac parte din evenimentele organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Braila, care sunt sarbatorite anul acesta in perioada 11 – 16 august.

Comentarii

comentariu

About the Author