Published On: lun, Aug 17th, 2015

CJ vrea sa recupereze de la Bunea Stancu banii publici pe care i-a bagat in buzunare / Peste 1 milion de euro / Ce bunuri are Stancu sub sechestru

Share This
Tags

stancuIn urma cu mai bine de trei luni, procurorii DNA Galati au dispus instituirea sechestrului pe bunurile mobile si imobile ale fostului baron Gheorghe Bunea Stancu, cu scopul de a-l impiedica sa-si instraineze averea pana la o decizie definitiva a instantei in dosarul “Sportul”.  

Stancu a fost  trimis in judecata, alaturi de fostul director economic din CJ, Alina Rusu, pentru abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese in forma continuata.

Mai exact, fostul presedinte al Consiliului Judetean este acuzat de procurorii anticoruptie  ca a jucat pe degete banii institutiei si, sub motivul finantarii echipelor locale de handbal si fotbal, a generat un mecanism prin care a transferat bani publici in pusculita proprie. 

Din bugetul Consiliului Judetean, de cele mai multe ori fara aprobarea consilierilor judeteni si fara documente justificative, sume importante de bani ajungeau la echipele de fotbal si handbal, care erau controlate de societati comerciale “stapanite” la randul lor de firma Bursagrirom, la care actionar majoritar era chiar Bunea Stancu.

Aproximativ 7.5 milioane de lei din bugetul Consiliului Judetean au fost directionati de Stancu catre cele doua echipe sportive, iar din acesti bani, peste 240.000 de lei, au ajuns la firma Istru SA, controlata tot de Stancu, cea care detine restaurantul Continental, locatie unde serveau masa handbalistele si fotbalistii braileni.

Din acest prejudiciu urias, Consiliul Judetean vrea sa recupereze de la Stancu peste 5 milioane de lei, constituindu-se parte civila in dosar. 3.942.360 lei din aceasta suma a ajuns la HC Dunarea, iar 1.300.000 lei la CF Braila, la ordinul lui Stancu si prin semnatura Alinei Rusu, neexistand hotarari ale Consiliului Judetean in acest sens.

Mai multe spatii comerciale de pe Calea Galati colt cu Bulevardul Cuza, un apartament situat in cartierul Obor,  doua terenuri din zone centrale ale orasului, dar si un autoturism Toyota Yaris, apartinand lui Stancu, au fost puse sub sechestru de procurori, urmand ca acestea, daca instanta hotaraste in acest sens, sa fie confiscate si scoase la vanzare pentru recuperarea prejudiciului din dosar. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author