Published On: mar, Aug 11th, 2015

Braila ramane sub COD GALBEN de canicula. ANM a anuntat COD PORTOCALIU in vestul tarii

Share This
Tags

Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi avertizari meteorologice valabile astazi si maine.

Pentru marti, 11 august 2015, se mentine codul galben, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de câmpie si podis. 

Codul galben este valabil pentru toate judetele mai putin judetele Arad, Bihor si Satu Mare care se afla sub cod portocaliu de canicula. In aceste judete vor fi temperaturi maxime de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, conform ANM.

Miercuri, 12 august 2015, valul de caldura va persista in toata tara. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de câmpie si podis aflate sub cod galben de canicula.

Codul portocaliu se extinde si in alte judete in ziua de miercuri, 12 august 2015. Judetele care se vor afla sub cod portocaliu sunt: Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu. Aici se vor inregistra temperaturi maxime de 37…38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Comentarii

comentariu

About the Author