Published On: mar, Aug 25th, 2015

BRAILA / 177.000 de euro din bani publici pentru pietruirea si iluminarea unui drum aflat pe camp, unde nu exista decat doua case

Share This
Tags

drum VadeniDupa ce comuna Stancuta a ajuns "vedeta" la capitolul investitii din cauza parcului de 1 milion de euro din localitate, in care se afla 175 de pubele, dar in care n-a calcat picior de copil, comuna Vadeni se pregateste sa o detroneze.

Putin peste 177.000 de euro din bani publici costa pietruirea si realizarea retelei de iluminat pe o un drum aflat in camp, de-a lungul caruia se gasesc doar doua case, dar unde, sustine primarul comunei, va rasari candva un cartier.

Proiectul va fi cofinantat de Consiliul Judetean si Consiliul Local Vadeni, in cadrul unei asocieri, banii din bugetul judetului fiind deja aprobati de consilierii judeteni. 

Presedintele interimar al Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, a precizat ca investitia va fi urmarita de un expert economic din cadrul institutiei, iar daca vor aparea "ambiguitati" suma virata de la bugetul judetului va fi retrasa, urmand ca Primaria Vadeni sa termine din proprii bani proiectul.

Situatia a fost dezbatuta in cadrul sedintei CJ in care s-au aprobat proiecte de investitii din mai multe comune, cofinantate de Consiliul Judetean. La intrunire a participat si primarul localitatii, Stanca Coman, care s-a aparat atunci cand consilierul judetean Cristian Ancuta (PC) a relatat ceea ce numeste "dedesubturile proiectului", aratand ca de-a lungul strazii vor fi construite case, insa fara sa precizeze cand anume. 

"Prin tara s-au facut terenuri de fotbal in panta, de catre Elena Udrea, s-au facut asfaltari cu stalpi ramasi in mijlocul strazilor, si mai toti care au raspuns de aceste investitii au fost chemati la DNA. Eu vreau sa va informez ca oamenii din Vadeni mi-au zis ca dam aproximativ 8 miliarde pentru o strada care e in camp deschis si care are doar doua case. Eu sunt curios cine locuieste in acele case de merita asa un efort", a spus consilierul judetean Ancuta.

Imediat dupa ce alesul conservator si-a incheiat pledoaria, primarul Coman Stanca a intervenit, explicandu-le consilierilor judeteni ca terenul strabatut de strada a fost lotizat si ca acolo isi vor construi case peste 50 de familii, neputand insa sa ofere si data la care vor incepe constructiile.

"Strada e noua si am considerat ca e oportun sa vin acolo cu un iluminat public si cu o strada nou. Acolo este un cartier si oamenii sunt foarte bucurosi de ce li s-a facut de mine personal si de Consiliul Local", a contracarat Stanca.

Comentarii

comentariu

About the Author