Published On: joi, Aug 13th, 2015

ANCHETA! Elevii din Braila care au intrat la liceu pe “pile”, nu pe medie, isi pierd locurile! Corpul de control ajunge luni la Braila

Share This
Tags

repartizare liceeUPDATE

15:30: Braila – din 70 de cereri de transfer inregistrate, 69 au fost solutionate pozitiv, existand dubii cu privire la 43 de cazuri.

14:55: Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca, la finalul anchetei, in functie de concluzii, toate aprobarile ilegale vor fi anulate.

Luni, 17 august, Corpul de control al ministerului va ajunge la Braila, unde exista "un numar mare de astfel de cereri solutionate".

Ministerul Educatiei a initiat o ampla ancheta privind repartizarea elevilor la licee in 22 de judete, printre care si Braila, fiind cercetat modul in care elevi care nu primisera repartizare la liceu au ocupat locurile prin transfer, conform DIGI 24.

La Braila, Suceava, Prahova si Bihor, in spatele acestui mecanism dubios s-ar afla chiar sefii inspectoratelor scolare.

„Unii elevi sunt dezavantajati. Imaginati-va cam ce drama traieste un elev care are 9.60, ultima medie de intrare e 9,61 si vede ca ultima medie e 8.60 sau 8,90 si, in urma unor cereri facute la Inspectoratul Scolar, ajunge sa ocupe un loc in liceul pe care el si-l dorea foarte mult”, a spus Vasile Salaru, secretar de stat pe probleme de invatamant preuniversitar in cadrul Ministerului Educatiei.

Secretarul de stat a anuntat ca masurile administrative in cazul inspectorilor generali si inspectorilor adjuncti vor fi luate de Ministerul Educatiei, iar cei care au semnat documentele din spatele transferurilor vor fi dati pe mana procurorilor.

La inceputul lunii august, profesorul Catalin Canciu a castigat concursul pentru sefia ISD Braila, reusind sa obtina o nota mai mare decat singurul sau contracandidat - Carmen Pirlog, care a asigurat interimatul functiei de la sfarsitul lunii martie, dupa ce Iulian Danielescu, ajuns in atentia procurorilor anticoruptie, a demisionat.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii

comentariu

About the Author