Published On: joi, Aug 27th, 2015

ACCIDENT DE MUNCA la Promex: Un brailean si-a prins bratul la strung / A fost transportat de urgenta la spital

Share This
Tags

strungMiercuri, 26 august, la ora 07:40, ofiterul de serviciu de la Politia Municipiului a fost sesizat, prin 112, de catre o angajata de 47 de ani, din cadrul Uzinei Promex, cu privire la faptul ca, in incinta acestei societati, a avut loc un accident de munca soldat cu ranirea muncitorului M.Vasile, in varsta de 54 de ani.

In urma primirii sesizarii, la locul evenimentului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Politiei Municipiului, care a desfasurat primele cercetari si a stabilit ca, in jurul orei 7:30, braileanul, in calitate de strungar, in timp ce efectua o lucrare de slefuire manuala a unui ax metalic, prins intr-un strung, din cauza neatentiei si-a prins bratul stang intre utilaj si ax.  

Imediat dupa incident, victima a fost transportata la spital, pentru a primi ingrijirile medicale necesare, stabilindu-se ca a suferit fractura la ambele oase ale antebratului stang.

Din verificarile efectuate de catre politisti a rezultat ca angajatul purta echipamentul de protectie, conform normelor in vigoare, si fusese instruit cu privire la normele referitoare la protectia muncii.    

A fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, cercetarile fiind continuate pentru clarificarea tuturor circumstantelor producerii accidentului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author