Published On: lun, Iul 20th, 2015

VIDEO Eprubete cu sange si ace folosite in Parcul Monument, singurul caz in ultimele 3 decenii / DSP: Un pericol imens pentru populatie. Sunt de la un laborator de analize

Share This
Tags

eprubete parc27 de eprubete cu sange si mai multe ace folosite au fost ridicate de pe marginea unei alei din Parcul Monument, in aceasta dimineata, de catre specialistii de la Directia de Sanatate Publica. Eprubetele au fost descoperite duminica seara, zona fiind izolata timp de aproximativ 12 ore si pazita de mai multe echipaje ale Politiei.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru "neluarea sau nerespectarea masurilor obligatorii in desfasurarea activitatilor de colectare, tratare, transportare, valorificare si eliminare a deseurilor periculoase" si "poluarea prin evacuare pe sol a unor deseuri periculoase", iar vinovatii isi pot petrece pana la 5 ani in spatele gratiilor. Cercetarile continua pentru stabilirea imprejurarilor care au condus la existenta acestei situatii.

Conform specialistilor DSP, eprubetele si restul materialelor apartin unui laborator de analize medicale, urmand ca dupa ce vor fi verificate etichetele lipite pe recipiente sa se stabileasca cu exactitate provenienta acestora. Eprubetele au inscriptionate prenumele persoanelor carora li s-a recoltat sange. 

Medicul Lavinia Craioveanu a precizat ca in cei peste 30 de ani de activitate in cadrul Directiei de Sanatate Publica nu a intalnit un asemenea caz, subliniind faptul ca pericolul a fost unul imens, mai ales din cauza acelor de seringi folosite. La doar 200 de metri de alee, oricum intens circulata, se afla "Oraselul Copiilor".

"Tinem recipientele in custodie pana finalizeaza Politia ancheta si odata cu desurile noastre le dam la neutralizare si pe acestea. Pericolul este clar. Putea veni oricine, un copil. Este vorba despre pericolul acelor. Sunt eprubete de laborator si o sa facem o ancheta sa vedem de unde provin. Exista pe eprubete informatia electronica si asa vom identifica. Orice laborator, orice cabinet, are un contract pentru deseuri periculoase. Nu pot sa imi dau seama ce s-a intamplat, dar sigur e laborator. Puteau veni copii in parc si sa se intepe, cu riscuri majore", ne-a declarat dr. Craioveanu.

Zona a fost decontaminata, pericolul fiind eliminat odata cu ridicarea eprubetelor si a acelor.

Comentarii

comentariu

About the Author