Published On: mie, Iul 1st, 2015

VIDEO BRAILA anului 2015 / O terasa in paragina, loc de intins rufe si adapost pentru caini, pe Faleza, ignorata de autoritati

Share This
Tags

Desi autoritatile locale sustin sus si tare, mai ales prin vocea viceprimarului liberal Alexandru Danaila, reabilitarea Centrului Vechi, si astfel schimbarea la fata a muncipiului pentru castigarea titlului de "Capitala Europeana a Culturii" in 2021, Faleza Dunarii este, pe alocuri, un focar de nepasare, daca tinem cont de faptul ca o terasa aflata in paragina s-a transformat in adapost pentru caini si loc de intins rufele spalate de paznicii care o pazesc.

De ce este tolerata o astfel de situatie, desi in discursurile publice capii administratiei pun accent pe transformarea zonelor de interes turistic din oras? O explicatie ar putea fi faptul ca terasa apartine chiar familiei viceprimarului Danaila, cel care de altfel "se bate" pentru asanarea Centrului Vechi. 

La doar cativa pasi de Moara Violatos, unul dintre cele mai impunatoare monumente arhitecturale ale orasului, pe spatiul verde, in mijlocul unui palc de copaci, se afla Terasa "Mamma Mia", pe un teren concesionat de Primarie familiei viceprimarului, mai exact mamei si surorii sale.

Nefunctionala si lasata in ruina, terasa adaposteste doi paznici, care fac cu schimbul pentru a avea grija de mormanele de fier vechi care au mai ramas.

"Astia cu Avia Travel, de pe Bulevardul Cuza. Nu e viceprimarul, ci mama si cu sora. In vara asta nu au mai facut nimic, nu stiu care a fost problema. Ne-au zis sa stam aici. Am intrebat daca sa daram sau sa faram si au zis ca nu, "ca cine stie ce o sa fie". Ce sa va zic mai mult?", ne-a spus unul dintre paznici.

In afara mormanelor de haine, lemne si alte materiale adunate pe terasa, si cainii si-au gasit "casa" in acest loc, care este vizibil chiar si de pe Dunare. 

"Se pun rufe la uscat, se face focul, ca presupun ca isi incalzesc mancarea oamenii de acolo. Daca va duceti aproape chiar miroase urat, chiar nu e in regula. Puteau sa faca o terasa cu sucuri, cu bere, sa vina lumea ca e frumos aici, dar sta asa", ne-a declarat Virgil Radu, un pescar care vine aproape zilnic pe Faleza.

Aici nu asanati, domnule viceprimar Danaila?

Comentarii

comentariu

About the Author