Published On: mar, Iul 28th, 2015

Taximetristii, stapani pe trotuarele de la “Maternitate” / “Ne-au zis sa le-o su*em si ca ei sunt sefi aici”

Share This
Tags

taxi 3Taximetristii au luat in stapanire trotuarele de langa Maternitate, lasand liber spatiul de pe carosabil, unde se afla statia omologata de Serviciul de transport public local de calatori din cadrul Primariei. Atunci cand sunt rugati sa-si ia in primire locul cuvenit, soferii recurg la injuraturi si gesturi obscene.

Locuitorii din zona sunt revoltati de faptul ca taxiurile sunt cocotate pe trotuare sau chiar pe zona pietonala a bulevardului Independentei, la doar cativa metri de statie, blocand accesul pietonilor. Politistii locali se fac ca nu vad ce se intampla langa Maternitate, asa ca despre amenzi nici nu poate fi vorba.

"Eram intr-o seara cu sotia, iar in fata mea o bunica cu un carucior, cu nepotelul, nu putea sa intre pe bulevard ca era un taxiu pus de-a curmezisul. I-a zis batrana sa se dea, dar soferul nici nu o baga in seama, juca table. Atunci i-am zis ca e nesimtit. Nu vreti sa stiti ce a urmat. Ne-au zis sa le-o su*em si ca sa nu ne punem cu ei, ca ei sunt sefii si prostii din acestea. Ce sa mai facem? A plecat bunica prin alta parte", ne-a spus un brailean, care de altfel ne-a si trimis pozele nesimtirii. 

taxi2Un mesaj referitor la aceasta situatie am primit si de la un taximetrist, revoltat ca nu este lasat sa stea in statia de la Maternitate, "acaparata de o gasca de baieti cu prieteni peste tot". 

"Nu e doar situatia mea, ci a oricarui alt coleg care vrea sa vina in statie. Ei sunt smecheri acolo, ei se suie pe trotuare. Si daca vin eu sau altul, fac urat, ajungem la imbranceli si altele. Te lasa daca esti insistent, dar iti fac viata un calvar, iti dau comenzi false prin statie si te pun aiurea pe drumuri", se mentioneaza in mesajul semnat de "un taximetrist cu bun-simt".

Am incercat sa vorbim cu taximetristii care nu tin cont de regulile meseriei, dar si de cele impuse de autoritati, insa niciunul nu a dorit sa vorbeasca decat atunci cand am inchis reportofonul. Canicula ar fi motivul pentru care soferii au urcat taxiurile pe trotuar, parcandu-le sub copacii de pe bulevard.

"Sa stea aia care sunt nemultumiti in masina, sub soarele asta. Nu se vad proxenetii din oras, curvele, dar ne vedem noi. Aici e si masa asta unde jucam table, stam la umbra. Sa ne faca Primaria statii ca in Occident si apoi facem cum vreti. Noi dam bani, dar ei nici macar nu ne traseaza linii de demarcare a statiei", a explicat un taximetrist care nu tine cont de reguli, ci doar de caldura insuportabila.

In tot acest timp, reprezentantii Primariei sustin ca taximetristii trebuie sa isi parcheze autoturismele doar in statiile omologate, mai ales ca la Maternitate exista o astfel de statie, de 10-12 locuri.

Comentarii

comentariu

About the Author