Published On: mar, Iul 7th, 2015

Sefa spagara a Judecatoriei Faurei asteapta sentinta finala in septembrie, la Curtea Suprema

Share This
Tags

judecatoarea budescuAurica Budescu, presedintele Judecatoriei Faurei, a fost retinuta la sfarsitul lunii noiembrie 2014 pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, intr-un dosar instrumentat de procurorii DNA Galati. 

In martie, Curtea de Apel Galati a condamnat-o pe Budescu la 2 ani de inchisoare cu suspendare, insa judecatoarea a formulat apel, iar sentinta finala urmeaza sa fie data de Inalta Curte de Casatie si Justitie in aceasta toamna, primul termen fiind stabilit pentru 24 septembrie.

Aurica Budescu (foto: in centru, sprijinita de scaun) are 61 de ani si este judecator din anul 1996.

Budescu, domiciliata in municipiul Buzau, a fost numita in functia de presedinte al Judecatoriei Faurei pe data de 1 iunie 2006. Fratele judecatoarei este avocat.

"Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a reiesit ca in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la data de 4 noiembrie 2014, in calitate de presedinte al Judecatoriei Faurei, judetul Braila si, implicit, de judecator, avand repartizat spre solutionare un dosar, a pretins de la un martor denuntator o suma de bani, in legatura cu solutionarea favorabila a dosarului in care aceasta persoana avea calitatea de petent contestatar al unui proces-verbal de sanctionare contraventionala", se arata intr-un comunicat transmis de DNA Galati.
Pe 28 noiembrie 2014, dupa ce dosarul fusese intre timp solutionat prin inlocuirea sanctiunii amenzii contraventionale in cuantum de 20.000 de lei cu sanctiunea avertismentului, judecatoarea a primit de la martorul denuntator suma de 1.000 de euro, ocazie cu care a fost prinsa in flagrant, se mai precizeaza in comunicat.

Comentarii

comentariu

About the Author