Published On: joi, Iul 23rd, 2015

Procurorii antimafia au luat cu asalt mai multe firme din Braila / Perchezitii de amploare in S-E Romaniei

Share This
Tags

perchezitiiIn aceasta dimineata, procurorii DIICOT Constanta au efectuat 55 de perchezitii domiciliare in judetele Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Buzau, Botosani si municipiul Bucuresti, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane fizice, asociati si/sau administratori ai respectivelor societati, intr-o cauza penala vizand comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

 In fapt, din investigatiile desfasurate a rezultat ca in perioada 2012 – 2015, mai multi cetateni coreeni si romani, prin intermediul unor societati comerciale din Romania, detinute sau controlate de acestia, au contractat diverse lucrari de la SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA, pe care apoi le-au subcontractat altor societati comerciale cu un comportament fiscal inadecvat, de tip fantoma, pentru a evita plata catre bugetul consolidat al statului, a valorii TVA si a impozitului pe profit aferente lucrarilor realizate.

Sumele de bani transferate pentru plata lucrarilor subcontractate in conturile societatilor comerciale fantoma erau retrase in numerar de unii din membrii grupului, acestea fiind remise ulterior liderilor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 11 milioane lei.

In cauza s-a dispus luarea unor masuri asiguratorii pe bunuri mobile si imobile ale suspectilor.

S-a dispus aducerea la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanta in vederea audierii a unui numar de 9 suspecti.

Sportul tehnic si informativ a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii. Actele de urmarire au fost efectuate impreuna cu politisti din cadrul SCCOPM, iar perchezitiile au fost realizate cu sprijinul BCCO Constanta, SCCO Tulcea, BCCO Galati, SCCO Braila, SCCO Botosani si SCCO Buzau.

Comentarii

comentariu

About the Author