Published On: vin, Iul 3rd, 2015

Prima centrala cu panouri fotovoltaice din Romania, investitie de 2,4 mil. euro, inaugurata la Chiscani

Share This
Tags

foto voltaic chiscaniMinistrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, a inaugurat, vineri, in comuna Chiscani, prima centrala cu panouri fotovoltaice a societatii Electrocentrale Grup SA, valoarea totala a investitiei fiind de 2,4 milioane de euro.

“Este prima investitie de acest gen si mi-as dori sa vedem cat mai multe asemenea parcuri care sa ne permita sa spunem ca putem avea investitii cu costuri mai mici decat cele planificate. Este un exemplu ca se poate si in tara noastra”, a declarat Gerea.

Ministrul si-a exprimat speranta ca asemenea investitii sa continue si sa permita utilizarea energiei verzi si in agricultura.

“Intentionam sa nu ne oprim aici si sa dezvoltam un proiect de investitii cu fonduri europene in zona Capitalei. Suntem prima companie cu capital integrat de stat care realizeaza o investitie finantata din surse proprii in zona regenerabila si incercam sa fim prima companie a statului care realizeaza o altfel de investitie pe fonduri europene”, a declarat, la randul sau, directorul general al societatii Electrocentrale Grup SA, Eduard Olteanu.

Investitia de la Braila a inceput, potrivit constructorului, in luna noiembrie a anului trecut, s-a finalizat in luna februarie a acestui an, dar a fost pusa in functiune in urma cu cateva zile.

“Au durat foarte mult operatiunile de obtinere de la societatea Electrica SA a acordurilor de racordare si racordul propriu-zis”, a mentionat directorul general al societatii Electrasol Proiect SA, Alexandru Suciu.

Parcul solar are o suprafata de circa patru hectare, cuprinde 7.182 de panouri si are o capacitate de 1,7 MW.

Sursa foto: Viorel Stoian

 

Comentarii

comentariu

About the Author