Published On: mar, Iul 14th, 2015

PREMIERA / Filme pentru nevazatori, la Braila / VEZI AICI unde vor rula “Dupa dealuri” si “Roxanne”

Share This
Tags

“Caravana Cinematografica pentru Nevazatori” va ajunge joi, 16 iulie, la Societatea Filarmonica “Lyra” din Braila, unde vor rula doua filme exceptionale: „Dupa dealuri” si „Roxanne”, intrarea fiind libera.

De la ora 10:30 va rula filmul „Dupa dealuri”, premiat la Cannes pentru cel mai bun scenariu (Cristian Mungiu) si cea mai buna interpretare, pentru cele doua actrite din rolurile principale. Filmul spune povestea a doua fete ce au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire. Alina (Cristina Flutur) se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita (Cosmina Stratan), prietena ei din copilarie de care se simte inca foarte atasata. Voichita si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata. Alina lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea Voichitei, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima.

De la ora 13:45, va rula filmul „Roxanne”, in regia lui Vali Hotea. Desi resortul povestii sale se petrece in 1989, Roxanne relateaza evenimente ce au loc doua decenii mai tarziu: Tavi Ionescu (Serban Pavlu), un barbat de 38 de ani care nu prea vrea sa se aseze la casa lui, isi imparte viata intre grafica pe calculator, o mama bolnava si Oana, prietena lui, care inca spera ca el sa se implice in relatia lor. Pentru Tavi totul se va complica insa din ziua cand se hotaraste sa-si ceara dosarul de la Securitate: descopera ca ar putea avea un fiu cu o fosta prietena din liceu. 

Caravana cinematografica pentru nevazatori se desfasoara in cadrul proiectului “Festivalul National de Film pentru Nevazatori”, primul eveniment cinematografic din Romania destinat persoanelor cu deficiente de vedere, care a avut loc la Bucuresti, in perioada 15 – 19 mai. 
Proiectul isi propune sa popularizeze si sa promoveze filmele cu descriere audio pentru nevazatori, sa creasca implicarea industriei cinematografice in accesibilizarea filmelor si sa creeze cadrul favorabil participarii persoanelor cu deficiente de vedere la viata culturala.

Aflat la prima editie, festivalul este organizat de Fundatia Cartea Calatoare, in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, si este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

 

Comentarii

comentariu

About the Author