Published On: vin, Iul 10th, 2015

Ponta, miscare de zile mari: Nu sustin majorarea salariilor demnitarilor. O sa aman ordonanta

Share This
Tags

Ponta infobrailaPrimul-ministru Victor Ponta sustine ca nu a fost de acord cu ordonanta care prevede majorarea salariilor demnitarilor, adoptata in sedinta de miercuri a Executivului, condusa de premierul interimar Gabriel Oprea.

Ponta a anuntat, intr-o interventie la B1TV, ca va amana in sedinta de guvern de saptamana viitoare intrarea in vigoare a acesteia, astfel incat indemnizatiile demnitarilor sa creasca odata cu salariile celorlalti bugetari.

“Eu nu am fost de acord cu ordonanta salariilor demnitarilor. Am spus ca intr-adevar demnitarii trebuie sa fie bine platiti, dar odata cu legea salarizarii. Nu am vrut sa creez impresia ca am ceva cu ceea ce s-a discutat intre domnul Iohannis si Oprea in absenta mea. Revin la decizia mea si miercuri vom adopta alta. Nu se maresc salariile la presedinte si prim ministru decat odata cu bugetarii. Asa am fost informat ieri, cred ca cel mai corect e sa amanam intrarea in vigoare si sa amanam pana la crestrerea salariilor bugetarilor", a spus Ponta.

Ponta a intervenit cu acest anunt, dupa ce, in aceeasi emisiune, seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a afirmat ca nu presedintele Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar Gabriel Oprea sa majoreze indemnizatiile demnitarilor, potrivit B1 TV.

Klaus Iohannis, Victor Ponta, Livia Stanciu, Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea ar urma sa aiba un salariu brut de 21.540 de lei.

Dupa plata tuturor taxelor si impozitelor, in conturile lor vor intra lunar aproximativ 15.100 de lei, potrivit unor surse citate de Antena 3.
Indemnizatia vicepremierului Gabriel Oprea va creste la 20.000 brut, adica acesta ca incasa 14.024 net. In ceea ce ii priveste pe ministri si pe sefii serviciilor, acestia vor primi lunar 13.365 net, suma care corespunde unui salariu brut de 19.055 lei.

"Prin aceasta ordonanta vrem sa atragem si sa pastram in sistem oameni competenti. Consider ca salarizarea din sistemul public nu este un act populist, ci o exigenta in conformitate cu statutul actual al Romaniei. Nu ne putem preface ca este in regula ca un presedinte de stat european sa primeasca la final de luna aproximativ 1.500 de euro. Dupa cum stiti, ani de zile, salariul presedintelui Romaniei a fost mai mic decat salariile unor functionari de rang secund din alte institutii", a precizat Gabriel Oprea.

Comentarii

comentariu

About the Author