Published On: mie, Iul 15th, 2015

Noul sediu al procurorilor braileni a nascut dezbateri aprinse in CLM / “Va fi foarte mare aglomeratie”

Share This
Tags

clmConsilierul local Simona Draghincescu a propus Primariei sa ofere Ministerului Public un alt teren pentru construirea cladirii care va adaposti sediile Parchetului de pe langa Tribunal, Parchetului de pe langa Judecatorie si Biroului Teritorial DIICOT, motivand ca parcarea din spatele Palatului Agriculturii nu ar fi oportuna pentru un imobil cu o astfel de destinatie.  

De cealalta parte, primarul Simionescu a precizat ca terenul de la intersectia strazilor Plevnei si Ghioceilor a fost ales de catre Ministerul Public pentru ca se afla la o distanta mica de Palatul Justitiei, unde functioneaza Tribunalul si Judecatoria.

“In spatele Casei Agronomului, accesul este destul de restrictiv, este o zona foarte aglomerata si nu pot sa cred ca cele trei parchete nu trebuie  sa aiba o vizibilitate extraordinara fata de ceea ce inseamna acces la strada, intrare, iesire, siguranta. Parerea mea este, avand in vedere importanta acestei entitati, ca ar trebui gasiti 3000 de mp undeva, si eu cred ca in zona Caporal Musat, cu acces direct la o strada, ar putea fi o chestie reprezentativa pentru Parchet, nu in spatele unor institutii si intre niste blocuri, intr-o parcare”, a spus consilierul local.

Si consilierul local Dan Paun a tras un semnal de alarma cu privire la impactul pe care l-ar avea construirea sediului Parchetelor intre blocuri, pe locul unei parcari, avertizand ca zona va deveni una extrem de aglomerata.

“Ganditi-va ca vor fi masinile care acum parcheaza acolo, ale locuitorilor, plus ca vor veni foarte multe autoturisme ale celor care au treaba acolo si ale celor care lucreaza acolo. Va fi foarte mare aglomeratie. Ganditi-va ca masinile care sunt acum parcate pe spatiul pe care va fi sediul respectiv vor trebui parcate undeva, ca pe bloc nu pot fi puse. Strada Plevna este deja aglomerata in zona respectiva, vor fi masini si pe stanga si pe dreapta,  si eu vad acest proiect de hotarare ca pe o chestiune in mai multi pasi, care va trebui gandita mai profund, fiindca zona aceea va deveni imposibil de tranzitat”, a subliniat Paun.

Parcarea din spatele Palatului Agriculturii, situata la intersectia strazilor Ghioceilor si Plevnei, va disparea, in acest loc urmand sa fie construita o cladire cu doua etaje care va deservi trei unitati locale de parchet: Parchetul de pe langa Tribunal, Parchetul de pe langa Judecatorie si Biroul Teritorial DIICOT.

In noul imobil, conform schemelor de personal ale celor trei parchete, isi vor desfasura activitatea 65 de persoane.

La inceputul acestei luni, Robert Cazanciuc – ministrul Justitiei, a declarat ca va fi derulat un program, in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, in cadrul caruia se vor construi si reabilita sedii ale parchetelor si instantelor din mai multe orase, printre care si Braila.

In cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean din data de 29 iulie urmeaza ca terenul sa fie atribuit Ministerului Public, daca alesii locali vor vota proiectul de hotarare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author