Published On: lun, Iul 27th, 2015

MOMENT ISTORIC la Braila / Jandarmii au primit drapelul de lupta, care trebuie aparat cu pretul vietii

Share This
Tags

jandarmeria1Sambata dimineata, in cadrul unui ceremonial militar desfasurat pe platoul din fata Palatului Administrativ, inspectorul general al Jandarmeriei Romane, gral. Mircea Olaru, a inmanat "Drapelul de lupta" Jandarmeriei brailene, simbolul onoarei, vitejiei si gloriei militare fiind primit de seful institutiei, col. Vasile Silion.

Momentul solemn a fost precedat de o slujba religioasa, oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu IPS Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos.

In luna februarie a acestui an, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Inspectoratului de Jandarmi Judetean i s-a acordat drapelul.

Colonelul Silion a ingenuncheat in fata drapelului de lupta, l-a sarutat, iar dupa defilare, garda de onoare l-a preluat, ajungand in cele din urma la sediul Jandarmeriei. 

"Este o onoare pentru mine sa fac parte din garda Drapelului de lupta al unitatii noastre. A fost un moment unic in viata mea, emotionant. Daca inainte de inceperea activitatilor, cum este firesc, mai aveam emotii, pe timpul desfasurarii acestora nu am mai simtit nici caldura de afara. Si familia mea, aflata printre cei ce au dorit sa ne fie alaturi, a trait la intensitate evenimentul ce va dainui in istoria Jandarmeriei Braila", ne-a declarat plt. maj. Gropeneanu Georgel, unul dintre cei 7 membri ai Garzii Drapelului de lupta.

Locul Drapelului de lupta este in biroul comandantului unitatii militare, fiind asezat in pozitie verticala, intr-o vitrina incuiata si pazita 24 de ore din 24

Drapelul de lupta este scos din vitrina sigilata doar cu aprobarea comandantului unitatii si doar la anumite ceremonii militare – de Ziua Nationala a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea juramântului militar si chiar la funeralii militare.

Ori de câte ori este scos, Drapelul de lupta este aparat de garda drapelului, formata din 7 persoane – comandantul garzii, militarul port-drapel si 5 insotitori.

Toti membrii garzii drapelului sunt inarmati cu munitie de razboi, iar daca integritatea Drapelului de lupta ar fi amenintata, garda il apara chiar cu pretul vietii.

Comentarii

comentariu

About the Author