Published On: Soare, Iul 12th, 2015

Marioara Nistor, singurul parlamentar brailean care a participat la marsul pentru unirea Romaniei cu R. Moldova

Share This
Tags

Marioara NistorDeputatul Marioara Nistor, liderul UNPR Braila, a participat sambata, 11 iulie, la punctul vamal Ungheni – Iasi, la reeditarea podurilor de flori care au avut loc la inceputul anilor 1990.  Singurul parlamentar brailean care a participat la acest eveniment a fost insotit de aproximativ 50 de membrii de partid.

 „Astazi (n.r. sambata) am trait emotii puternice la evenimentul ce a avut loc la punctul de trecere a frontierei dintre Romania si Republica Moldova de la Ungheni – Iasi. Am asistat la un nou moment istoric pentru poporul roman, la reeditarea podului de flori de peste Prut organizat la inceputul anilor 1990, atunci cand romanii cunosteau delimitarea de Uniunea Sovietica si vedeau la orizont posibilitatea reunificarii. A fost o experienta de neuitat care a avut o incarcatura emotionala de nedescris”, a afirmat presedintele UNPR Braila dupa eveniment.

Deputatul UNPR a precizat ca aceasta manifestatie reprezinta „inca o dovada a faptului ca locuitorii teritoriului aflat intre Prut si Nistru simt romaneste, gandesc romaneste si isi doresc un drum comun cu fratii lor din Romania”.

Sute de tineri basarabeni care au plecat pe 5 iulie, pe jos, din Chisinau, au intrat sambata, 11 iulie, in Romania, prin Vama Ungheni, judetul Iasi, unde au fost asteptati de o “armata” de romani de pe celalalt mal al Prutului. 

„Marsul lui Stefan cel Mare“ este o actiune a mai multor organizatii care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania. In premiera pentru ultimii 20 de ani, romanii de pe ambele maluri ale Prutului au refacut podurile de flori din urma cu 25 de ani.

Tinerii, care au pornit pe jos din capital Republicii Moldova spre Bucuresti, au marsaluit duminica spre Palatul Cotroceni, unde i-au cerut presedintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare.

Comentarii

comentariu

About the Author