Published On: mie, Iul 29th, 2015

Laurentiu Chiru, ales de cetateni in Consiliul Local, citeste cu dificultate! Cum si-a batut joc de limba romana: “Liceul Perpecius”

Share This
Tags

chiru laurentiuMiercuri, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local, consilierul local liberal Laurentiu Chiru (ex-PNTCD) a stalcit limba romana intr-un mare fel, daca se poate spune asa.

In calitate de presedinte de sedinta, alesul local a citit ordinea de zi cu mare dificultate, facand nenumarate pauze atunci cand observa ca urmeaza un cuvant "greoi".

Chiru "l-a botezat" pe criticul literar brailean Perpessicius, citind numele acestuia "Perpecius", atunci cand le vorbea consilierilor locali despre aprobarea rezilierii contracului de finantare a proiectului "Executie Campus Scolar la Liceul Pedagogic "D.P. Perpessicius". Un alt cuvant cu greu silabisit a fost "funciar", care a ajuns "fuiciar".

Fara exagerare, consilierul local, spre amuzamentul celorlalti colegi, care nu se puteau opri din ras, a batjocorit limba romana la fiecare punct de pe ordinea de zi a sedintei. Si ca sa fie clar ca nu erau de vina emotiile, Laurentiu Chiru a fost presedinte si la sedinta extraordinara din urma cu doua saptamani, cand cititul s-a dovedit a fi tot o proba de foc.

Si "cearta" cu limba romana a alesului local nu se opreste aici. Luna trecuta, pe o retea de socializare, Chiru scria despre un coleg din Consiliul Local ca este "un impostor care sta antr-o anumita pozitie in fata psd-iilor".

Comentarii

comentariu

About the Author