Published On: mie, Iul 22nd, 2015

JUSTITIA! Doctoritele din Braila care luau “munti” de spagi s-au intors in vilele de lux si la sutele de mii de euro

Share This
Tags

case doctorite infobrailaLa sfarsitul saptamanii trecute, judecatorii Curtii de Apel Galati au admis contestatiile doctoritelor spagare Boala, Tone si Andreicut impotriva deciziei Tribunalului Galati, care le-a trimis in arest preventiv, si le-a pus in libertate, sub control judiciar. 

Ana Boala, Rodica Tone si Cristinel Andreicut nu au voie sa paraseasca teritoriul Romaniei, sa foloseasca, sa detina sau sa poarte arme si nici sa se apropie de martorii din dosar. Decizia instantei este definitiva.

Pe data de 15 iunie, procurorii anticoruptie au luat cu asalt Serviciul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii. Doctoritele Ana Boala – sefa Serviciului, Tone Rodica si Andreicut Cristinel au fost ridicate de mascati si duse cu dubele la sediul DNA Galati pentru audieri, primind mandat de retinere pentru 24 de ore. 

Boala, Tone si Andreicut, spun procurorii, au primit spaga de la 152 de pacienti, acordandu-le astfel grade de handicap, desi nu se încadrau in diagnosticele necesare, astfel încât sa poata sa obtina pensii de invaliditate.

Anchetatorii au gasit in casele celor trei doctorite spagare de la Expertiza Medicala putin peste 1 milion de euro, dar si jumatate de kilogram de bijuterii din aur, conform referatului cu propunere de arestare preventiva. 

“Pe fondul unor tare caracteriale, profitand si de modul deficitar de organizare si mai ales, de lipsa unor verificari privind modul de desfasurare a activitatilor profesionale zilnice, perceperea unor sume de bani pentru exercitarea atributiilor de serviciu la nivelul  Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila a capatat valentele unui fenomen in masa”, mai precizeaza procurorii anticoruptie.

Comentarii

comentariu

About the Author