Published On: Soare, Iul 12th, 2015

Judecatorii nu le-au lasat pe doctoritele spagare sa se intoarca in vilele de lux / Boala, Tone si Andreicut, inca o luna dupa gratii

Share This
Tags

boala infobrailaVineri, judecatorii Tribunalului Galati au admis propunerea procurorilor DNA Galati si au prelungit arestarea preventiva a celor trei doctorite spagare de la Serviciul de Expertiza Medicala pentru inca o luna de zile. Medicii Ana Boala (foto), Rodica Tone si Cristinel Andreicut, acuzate ca luau spaga pentru a-si ajuta pacientii sa iasa ilegal la pensie de boala, pot contesta decizia la Curtea de Apel Galati.

Pe data de 15 iunie, procurorii anticoruptie au luat cu asalt Serviciul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii. Doctoritele Ana Boala – sefa Serviciului, Tone Rodica si Andreicut Cristinel au fost ridicate de mascati si duse cu dubele la sediul DNA Galati pentru audieri, primind mandat de retinere pentru 24 de ore. 

Boala, Tone si Andreicut, spun procurorii, au primit spaga de la 152 de pacienti, acordandu-le astfel grade de handicap, desi nu se încadrau in diagnosticele necesare, astfel încât sa poata sa obtina pensii de invaliditate.

Anchetatorii au gasit in casele celor trei doctorite spagare de la Expertiza Medicala putin peste 1 milion de euro, dar si jumatate de kilogram de bijuterii din aur, conform referatului cu propunere de arestare preventiva. 

“Pe fondul unor tare caracteriale, profitand si de modul deficitar de organizare si mai ales, de lipsa unor verificari privind modul de desfasurare a activitatilor profesionale zilnice, perceperea unor sume de bani pentru exercitarea atributiilor de serviciu la nivelul  Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila a capatat valentele unui fenomen in masa”, mai precizeaza procurorii anticoruptie.

Toate cele trei doctorite si-au recunoscut faptele in fata procurorilor.

 

Comentarii

comentariu

About the Author