Published On: mar, Iul 7th, 2015

Impozitarea bacsisului, eliminata prin lege. Nici Registrul de bani personali nu mai trebuie completat

Share This
Tags

Legea care elimina impozitarea bacsisului a fost publicata luni in Monitorul Oficial si intra in vigoare joi, 9 iulie. Actul normativ elimina si reglementarile care obligau angajatii sa inscrie banii pe care ii detin in Registrul de bani personali.

Legea prin care sunt eliminate din legislatia actuala articolele ce reglementeaza bacsisul, stabilind ca acesta trebuie contabilizat si impozitat, fusese promulgata de Presedintele Klaus Iohannis saptamana trecuta, dupa ce a fost votat de deputati la jumatatea lui iunie si de senatori, la finalul lunii mai. Actul normativ, in forma publicata, abroga dispozitiile care definesc bacsisul, cele care stabilesc ca bacsisul trebuie marcat pe un bon fiscal separat, precum si cele care prevad ca angajatorul poate decide daca pastreaza bacsisul sau il distribuie angajatilor.

De asemenea, prin Legea nr. 186/2015 sunt eliminate si articolele potrivit carora angajatii trebuie sa inscrie banii pe care ii detin in Registrul de bani personali. Practic, odata cu eliminarea acestor prevederi din legislatie, ne intoarcem la vechiul cadru legal, care nu reglementa in niciun fel sumele suplimentare de bani primite de angajatii din anumite ramuri de activitate sub forma de bacsis.

Comentarii

comentariu

About the Author