Published On: lun, Iul 27th, 2015

EXCLUSIV STENOGRAME Politistul Bunea, nepotul fostului baron Stancu, samsar de masini si abonat la deszapezirea orasului

Share This
Tags

marius buneaTrimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata si abuz in serviciu, in dosarul "Mita la Rutiera", agentul de politie Marius Bunea (foto), nepotul fostului presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, nu scapa de procurori.

Un nou dosar penal il are ca personaj principal pe Bunea, acuzat ca ar fi efectuat acte de comert incompatibile cu functia, printre care si dezsapezirea unor strazi din municipiu, printr-o firma care astfel a incasat bani de la Primarie.  

Surse judiciare au precizat pentru Ziarul Infobraila ca procurorii au dispus efectuarea de cercetari cu privire la numarul mare de autoturisme cumparate si vandute de catre Marius Bunea. In timpul urmaririi penale, oamenii legii nu au reusit sa scoata o vorba de la nepotul fostului baron Bunea Stancu, acesta prevalandu-se de dreptul la tacere. 

Conform surselor citate, noul dosar al lui Bunea a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, Parchetul General declinandu-si competenta.

De asemenea, Marius Bunea s-ar fi folosit de informatii obtinute in virtutea functiei de agent de politie in efectuarea de operatiuni financiare, prin intermediul unei societati comerciale interpuse. Procurorii sustin ca Bunea a detinut utilaje care au fost folosite la deszapezirea strazilor din Braila, in perioada in care unchiul sau nu se mai afla la sefia Consiliului Judetean, folosindu-se de functia si influenta avute pentru a obtine astfel de lucrari. Si un alt agent de politie, Cosmin Munteanu, acuzat la randul lui de luare de mita, ar avea legatura cu Operatiunea "Deszapezirea".

Firma in cauza se numeste SC ELIANGIS SRL si, conform datelor de pe site-urile de specialitate, a fost infiintata in anul 2007. Ionut Petrescu apare ca administrator al societatii. 

Numele lui Petrescu apare intr-o serie de stenograme din dosarul in care Bunea este acuzat ca a luat mita pentru a inchide ochii la neregulile din trafic.

In data de 29 decembrie 2014, la ora 18:05, Marius Bunea il contacteaza pe Ionut Petrescu.

Bunea: Te-a sunat asta? Marian? A inceput treaba?

Petrescu: Ba, n-a… Cu ce? Cu utilajele?

B: Da.

P: Nu m-a sunat. M-a sunat asta…Cosmin, acuma. Sa le aduc incoa. Da' ala nu m-a sunat. (…)

B: Unde sa le duci?

P: Sa le aduc, ma. Sa le bage. Sa le bag la treaba.

B: A, da?

P: Aha. 

B: Sa-l aduc si eu, nu?

In aceeasi zi, agentul Munteanu Cosmin l-a contactat pe Bunea pentru a-l intreba unde are "buldo-ul" (n.r. buldoexcavator), solicitandu-i sa-l aduca in oras, dupa ce politistul l-a anuntat ca masina de lucru se afla in comuna Chiscani. Pentru ca trebuia sa cumpere "doua filtre", Marius Bunea i-a spus colegului sau ca il va aduce a doua zi, la primele ore ale diminetii, desi fusese atentionat de interlocutor ca pana maine dimineata pierde "lei".

Dupa conversatia cu Munteanu, nepotul fostului sef al CJ il suna pe Marian Necula, directorul firmei de salubritate RER Braila, care a deszapezit jumatate din municipiu. Bunea i-a transmis lui Necula ca va aduce buldoexcavatorul a doua zi, seful RER raspunzand cu "foarte bine".

Pe data de 30 decembrie 2014, la sfatul agentului Munteanu, Marius Bunea il suna pe un alt "sef" de la RER, Cosarca Horia Mircea, pentru a-i introduce pe traseu buldoexcavatorul.

Bunea: Am si io un d'asta…un buldo din asta, pe "ELIANGIS". Am vorbit si cu Marian.

Cosarca: Sunati…sunati la 408. Da?

B: 408, da?

C: Da. Numarul meu se termina cu 408. Si dati-l disponibil acolo. 

B: Ok. Mersi. Sa traiti!

Dupa ce a perfectat "afacerea", agentul Bunea il suna din nou pe Cosmin Munteanu, anuntandu-l ca "s-a rezolvat".

Bunea: (…) I-am zis ca din partea ta.

Munteanu: Da, ma, da. 

B: La 11:30 … la 11:00, la XXL acolo.

M: Da, ma, da. Ti-am zis ca-i simplu.

Parchetul de pe langa Tribunalul Braila nu a raspuns pana la data publicarii prezentului articol la solicitarea noastra cu privire la dosarul penal care-l vizeaza pe Marius Bunea. 

Comentarii

comentariu

About the Author