Published On: lun, Iul 6th, 2015

EXCLUSIV / Deputatul liberal Vasile Varga, colectie de dosare penale la Parchetul General

Share This
Tags

Vasile Varga- cu gura cascataDesi mai toti apropiatii deputatului PNL Vasile Varga o infiereaza pe Simona Draghincescu pentru dosarul penal pe care l-a capatat dupa plangerea facuta de un apropiat al vicelui Alexandru Danaila, pe motiv ca ar afecta imaginea partidului, dincolo de legendele cel putin dubioase care-l au in centru pe parlamentarul-notar, acesta are probleme similare, ba chiar la un alt nivel.

"P" de la "parlamentar", "penal" si "Parchet"

Numele lui Varga este legat de nu mai putin de 4 dosare penale instrumentate de Parchetul General.

Conform informatiilor obtinute de Ziarul Infobraila, trei dosare penale s-au aflat in cercetare, insa, in urma investigatiilor, procurorii au dispus, in perioada 2010-2014, solutii de netrimitere in judecata, respectiv neinceperea urmaririi penale si clasare. Totusi, deputatul Varga este vizat chiar si in prezent de un al patrulea dosar penal, care se afla in curs de solutionare.

Unul din dosarele aflate pe masa procurorilor Parchetului General, si in care s-a dispus clasarea pe motiv ca faptele s-au prescris, a vizat activitatea de notar a parlamentarului, care a fost acuzat de catre denuntator de inselaciune, fals intelectual, uz de fals si abuz in serviciu.

"Avand in vedere aspectele care rezulta in cauza, respectiv: data savarsirii faptelor, infractiunile sesizate, succesiunea legilor penale in timp, principiul legii penale mai favorabile si termenele de prescriptie aplicabile in cauza in raport cu toate acestea, se constata ca aspectele sesizate intra sub incidenta dispozitiilor privind prescriptia raspunderii penale. Se dispune clasarea cauzei privind sesizarea formulata, sub aspectul savarsirii de catre deputatul Vasile Varga a infractiunilor (…)", se arata intr-un document al Parchetului General.

Mai mult decat atat, conform unor surse judiciare, aspectele sesizate in dosarul cu faptele prescrise au ajuns si la DNA Galati, dupa ce au trecut si pe la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, fiind vizat un notar din Biroul Notarial al deputatului, care nu a scapat de clasare.

Deputatul PNL nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere cu privire la situatia prezentata.

"Persoane inselate de camatari si-au pierdut casele dupa ce au semnat acte la cabinetul sau notarial"

Varga a intrat sub lupa presei centrale in urma cu trei ani, cu putin timp inainte de a obtine fotoliul de parlamentar, vorbindu-se despre "afacerile imobiliare scandaloase" in care ar fi implicat.

De exemplu, jurnalistul Silviu Manastire spunea despre Vasile Varga ca este "un tataita de la Braila, cu pretentii de eminenta cenusie a judetului", amintind ca numele acestuia este vehiculat in retrocedari de imobile dubioase.

"Numele sau apare vehiculat in diverse cazuri de persoane inselate de camatari care si-au pierdut casele dupa ce au semnat acte la cabinetul sau notarial. Numele lui Varga este vehiculat in diverse afaceri imobiliare scandaloase, in retrocedari de imobile dubioase si relatii cu un anume Cornel Closca, om de afaceri brailean care a preluat cladiri, terenuri si imobile retrocedate in zona centrala a orasului.

Una dintre aceste afaceri imobiliare cu cantec ale afaceristului Closca, facute prin cabinetul notarial al liberalului Varga, este cercetata de politisti si procurori si vizeaza modul in care piata Concordia din centrul Brailei a fost retrocedata apoi a ajuns in posesia lui Closca. Primarul Brailei a dispus sa fie restituiti 1000 mp din Piata Concordiei unor asa- zisi proprietari si a semnat punerea in posesie a acestora. 

Terenul a fost intabulat, iar dreptul de proprietate a trecut in cartea funciara, desi Prefectura atentionase Primaria ca este vorba de o ilegalitate, deoarece terenul avea un regim juridic special, fiind obiectiv de interes public „Piata Concordia”. Toate documentele afacerii s-au facut la cabinetul notarial al lui Vasile Varga, consilier local si apropiat al primarului. In final, terenul de sub piata a ajuns la afaceristul Closca, care semnase inainte de toate un antecontract cu cei care pretindeau ca sunt proprietari de drept. In final, Varga a urgentat procesul verbal de predare- primire intre Primarie si Closca.

Mai amuzant este faptul ca, odata cu terenurile, Closca a obtinut fara niciun ban si toate dotarile realizate de Primarie din bugetul la care contribuie toti brailenii: retea de utilitati publice, platforma betonata si copertina metalica. Banii din inchirirerea pietei catre comerciantii care ajungeau in bugetul local au capatat o noua destinatie: buzunarele clanului Closca", au scris jurnalistii Realitatea TV, in cadrul rubricii "Dosar de candidat".

Comentarii

comentariu

About the Author