Published On: mar, Iul 21st, 2015

Draghincescu propune ca cele doua parchete locale si DIICOT-ul sa se mute in Casa Tineretului, in corpurile de langa Sala de Spectacole

Share This
Tags

Spate Casa tineretului

Consilierul local Simona Draghincescu propune ca Parchetul de pe langa Tribunal, Parchetul de pe langa Judecatorie si Biroul Teritorial DIICOT sa isi mute sediile in Casa Tineretului, in corpurile de cladire de langa Sala de Spectacole. Draghincescu va trasmite "oferta" scrisa Parchetului de pe langa Inalta Curte si Parchetului de pe langa Tribunalul Braila.

Fostul candidat independent la Primarie sustine ca respectivele corpuri, aflate in proprietatea Consiliului Judetean, respecta standardele cerute de Parchetul General  in ceea ce priveste suprafata desfasurata si regimul de inaltime, si ca astfel nu mai este nevoie de constructia unei cladiri noi, in parcarea din spatele Palatului Agriculturii, pe un teren oferit de Primarie, ci doar de reabilitarea si recompartimentarea corpurilor din Casa Tineretului.

"Mi se pare inoportuna asezarea unor institutii de referinta ale statului, cum sunt cele doua parchete si DIICOT-ul, intr-o parcare, deranjand pe toata lumea. Eu propun Parchetului General sa ia in analiza si aceasta propunere a mea, respectiv Casa Tineretului, iar Sala de Spectacole sa ramana in administrarea Consiliului Judetean. Stiu ca o sa creez deranj la nivel local, dar oricine va sta si va analiza serios propunerea va vedea ca este una benefica si potrivita. Oricum, in luna mai, consilierii judeteni se intrebau ce sa faca cu aceste corpuri de cladire, care sunt lasate in paragina. Exista loc si de parcare, are trei nivele, iar suprafata e mai mult decat ceea ce a cerut Parchetul", a declarat alesul local.

Casa Tineretului are o suprafata desfasurata de aproximativ 9.000 de mp si este compusa din 7 corpuri, printre care si Sala de Spectacole, folosita la diverse evenimente culturale. In acest moment, au lacatul pe usa fostul sediu al Bibliotecii Judetene si fostul Hotel Tineret, carora Consiliul Judetean nu le-a stabilit o destinatie. De asemenea, exista o terasa, dar si rampa de acces auto.

Din adresele Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, intocmite in baza unor referate de specialitate ale Parchetului General, reiese clar ca Ministerul Public isi propune sa construiasca pe terenul oferit de Primarie un imobil "cu o suprafata de minim 2.700 mp si un regim de inaltime Demisol+Parter+3 etaje".

In noile sedii ale parchetelor locale, conform schemelor de personal, isi vor desfasura activitatea 65 de persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author