Published On: mie, Iul 15th, 2015

Doar 44% dintre profesorii braileni care au sustinut Definitivatul au si promovat examenul

Share This
Tags

Rezultatele examenului de Definitivat, inainte de contestatii, au adus, la nivelul judetului Braila, o rata de promovare de 44,3%, putin sub media nationala.  Doar 43 de profesori braileni au reusit sa obtina peste media 8, de care trebuiau sa treaca dascalii care isi doresc sa faca o cariera la catedra.

La Definitivat s-au inscris 137 de profesori, insa 37 au luat-o la goana din sala de examen  atunci cand au primit subiectele de examen,  tinand cont ca ca un professor poate sa sustina Definitivatul  in maximum 3 sesiuni, deci sa-l repete de doua ori, daca l-au picat prima oara.

Promovarea examenului inseamna obtinerea dreptului de practica in invatamantul preuniversitar. Dupa ce au sustinut si trecut examenul de definitivare, profesorii au urmatoarele trepte in evolutia in cariera: gradul didactic II si gradul didactic I.  

Examenul scris de Definitivat a durat 4 ore, iar profesorii au avut de rezolvat subiecte de specialitate, din metodica predarii, pedagogie si elemente de psihologia educatiei. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author