Published On: joi, Iul 2nd, 2015

Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap isi reia activitatea / Peste 500 de braileni asteapta sa ajunga in fata comisiei

Share This
Tags

Doi medici au acceptat sa le inlocuiasca in Comisia Judeteana de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap pe doctoritele Cristinel Andreicut, aflata in arest preventiv, dupa ce procurorii DNA Galati a saltat-o, la mijlocul lunii iunie, pentru luare de mita in forma continuata, si pe Timosiu Luluta, care desi nu este implicata in dosar "Mita pentru pensii de boala" a demisionat dupa descinderi.

Luni, 6 iulie, consilierii judeteni urmeaza sa aprobe noua componenta in cadrul unei sedinte extraordinare si sa-l numeasca pe unul dintre medici in functia de presedinte al comisiei.

"De la data in care s-a suspendat activitatea comisiei, Serviciul de Evaluare Complexa din cadrul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului a evaluat peste 500 de persoane in vedera incadrarii intr-un grad de handicap, fiind intocmite dosare care urmeaza sa fie analizate de noua comisie", ne-a declarat Simona Cimpoaie, director DGASPC. 

Medicul Andreicut, fostul presedinte al Comsiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, a fost retinuta pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie, pe 15 iunie, alaturi de medicii Ana Boala si Rodica Tone, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata, insa Tribunalul Galati a decis ca aceasta sa fie plasata in arest la domiciliu, in timp ce Boala si Tone au fost arestate preventiv. 

DNA Galati a contestat decizia judecatorilor, iar Curtea de Apel Galati a hotarat saptamana trecuta ca si Andreicut sa isi petreaca urmatoarele 29 de zile in spatele gratiilor. 

Pe 15 iunie, in jurul pranzului, procurorii au luat cu asalt Serviciul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii. Doctoritele Ana Boala – sefa Serviciului, Tone Rodica si Andreicut Cristinel au fost ridicate de mascati si duse cu dubele la sediul DNA Galati pentru audieri, primind mandat de retinere pentru 24 de ore. 

Boala, Tone si Andreicut, spun procurorii, au primit spaga de la 152 de pacienti, acordandu-le astfel grade de handicap, desi nu se încadrau in diagnosticele necesare, astfel încât să poată să obţină pensii de invaliditate.

Anchetatorii au gasit in casele celor trei doctorite spagare de la Expertiza Medicala putin peste 1 milion de euro, dar si jumatate de kilogram de bijuterii din aur, conform referatului cu propunere de arestare preventiva. 

Comentarii

comentariu

About the Author