Published On: vin, Iul 17th, 2015

Cine il protejeaza pe Bogdan Zotoi? / Seful Politiei Rutiere a cerut musamalizarea unui dosar penal / 22 de agenti, trimisi in judecata, Zotoi, intangibil

Share This
Tags

ZOTOI-BOGDANNumele comisarului-sef Bogdan Zotoi apare scris negru pe alb in dosarul "Mita la Rutiera", seful Politiei Rutiere fiind interceptat in timp ce ii solicita telefonic agentului de politie Marius Bunea, nepotul fostului baron Gheorghe Bunea Stancu, "sa aiba grija" la modul in care cerceteaza un accident rutier in care a fost implicat un cunoscut al unchiului sau.

In ciuda faptului ca 22 de agenti de la Biroul Rutier si de la Ordine Publica au fost trimisi in judecata pentru pentru luare de mita, Zotoi a ramas la conducerea Rutierei, refuzand sa comenteze aceasta situatie, dar si interventia care l-a adus in documentele Parchetului General.

Surse juridice au precizat pentru Infobraila ca Parchetul de pe langa Tribunalul Braila instrumenteaza un dosar disjuns din "Mita la Rutiera", insa, daca tinem cont de "cumetriile" locale, e posibil ca Zotoi sa nu fie intrebat decat de starea de sanatate.

Procurorii spun ca pe data de 7 decembrie 2014, in jurul pranzului, anuntat prin 112, un echipaj de politie rutiera, format din agentii Marius Bunea si Aurelian Ciocoiu, s-a deplasat la intersectia strazii Scolilor cu bulevardul Cuza, unde un autoturism stationat regulamentar a fost lovit de o alta masina care a patruns pe contrasens. 

Cei doi politisti au constatat ca autoturismul cu nr. BR-05-LAK, condus de Sericenco Dacian si in care se afla si Feraru Mihai, a patruns pe contrasens, acrosand autoturismul cu nr. BR-03-PHC, apartinand lui Craciun Relu, numai ca realitatea a fost schimbata intr-o secunda la ordinul sefului de la Rutiera.

"In timp ce se afla la fata locului, ag. de politie Marius Bunea a fost apelat telefonic de cms. sef Zotoi Bogdan, seful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Braila, care I-A TRANSMIS CA FERARU MIHAI ESTE UNCHIUL SAU SI <<SA AIBA GRIJA CE FACE ACOLO>>", conform unui proces-verbal al Serviciului Judetean Anticoruptie Braila, datat 12.12.2014.

Astfel, dupa interventia lui Zotoi, desi Sericenco Dacian, cel care a condus autoturismul in care se afla si unchiul sefului de la Rutiera, nu detinea permis de conducere, in urma unei musamalizari grosolane, a scapat de dosar penal.

Mai exact, ofiterul Coada Florian de la Rutiera, ajuns la locul accidentului, si agentii Bunea si Ciocoiu, s-au inteles cu unchiul cms. sef Bogdan Zotoi ca acesta sa declare ca se afla la volanul masinii in momentul impactului. Dupa intelegere, declaratiile din care reiesea ca Sericenco se afla la volan au fost distruse, scapand basma curata.

Zotoi se afla la conducerea Politiei Rutiere de mai bine de 5 ani, iar in perioada 2005-2010 a fost seful Rutierei la Municipiu. De asemenea, in 2010, comisarul sef s-a inscris in cursa pentru sefia Inspectoratului Judetean de Politie, retragandu-se insa inainte de testarea psihologica "din motive personale".

Comentarii

comentariu

About the Author