Published On: Soare, Iul 12th, 2015

Braila, locul IV pe tara dupa rezultatele finale la BAC / Contestatiile ne-au lasat tot cu o singura medie de 10

Share This
Tags

bacalaureatDupa afisarea rezultatelor finale de la prima sesiune a Bacalaureatului, promovabilitatea in judetul Braila a crescut cu peste 2,5 puncte procentuale, ajungand de la 76,56% la 79,11%. Contestatiile nu au adus nicio medie de 10 in plus, ramanand cu un singur “zece curat”, obtinut de o absolventa a Colegiului National “Gheorghe Munteanu Murgoci”.

"La nivel national, dupa rezolvarea contestatilor avem promovabilitate 67,9 %. Avem o crestere de 1,5 % dupa contestatii. Cresterea se resimte la nivelul fiecarui judet plecând de la judetul Timis unde avem o crestere de 0,36% si ajungand la Arges unde avem o crestere de 3,2%. Operatiunea de monitorizare a calitatii evaluarii va continua si dupa afisarea rezultatelor. Avem un numar de 108.436 candidati reusiti pana la acest moment", a declarat ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu.

Rezultatul este superior cu peste 7 puncte procentuale celui inregistrat in prima sesiune a anului 2014 (60,65%) si cu 11,5% fata de 2013 (56,4%).

Braila, inainte de contestatii

In Braila s-au inscris la examen 2.072 de candidati, insa la probe s-au prezentat 2.039, dintre acestia 1.561 fiind declarati admisi, inainte de depunerea contestatiilor.

Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci" si Liceul Tehnologic "Nicolae Oncescu" din Ianca se situeaza pe primul loc in topul liceelor brailene, cu promovabilitate de suta la suta, insa la Liceul Tehnologic "Oncescu" au fost doar trei candidati. Pe locul al doilea se situeaza Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", cu 96,79 la suta (sase candidati respinsi), iar locul al treilea este ocupat de Colegiul National "Nicolae Balcescu", cu o rata de promovare de 96,45 la suta.

Anul trecut, rata de promovare a fost de 77,82%, cea mai mare din tara.

Comentarii

comentariu

About the Author