Published On: lun, Iul 13th, 2015

Andreea, absolventa cu 10 la Bac: “Brailenii sunt dezarmati si nu mai au speranta. Mi-ar fi placut sa raman in oras, dar nu imi pot urma aici drumul visat”

Share This
Tags

andreea selaru3Andreea Selaru, singura absolventa din Braila care a obtinut 10 pe linie la Bacalaureat, a precizat, intr-un interviu acordat Ziarului Infobraila, ca ii va fi “imposibil” sa profeseze in orasul natal dupa terminarea facultatii. Tanara isi doreste sa urmeze o cariera in publicitate dupa absolvirea Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

“Braila nu ofera niciun fel de oportunitate tinerilor abia iesiti de pe bancile facultatilor in ceea ce priveste locurile de munca. Mi-ar fi placut sa raman dupa facultate in orasul unde m-am nascut, dar acest lucru este aproape imposibil deoarece aici nu imi pot urma drumul visat si nu imi pot cladi cariera pe care mi-o doresc”, spune Andreea.

Fosta eleva a Colegiului National “Gheorghe Munteanu Murgoci”  considera ca Braila este un oras “mult prea putin pus in valoare” si ca brailenii traiesc in trecut, afirmand de asemenea ca fiecare cetatean ar trebui sa contribuie la dezvoltarea urbei.

“Avem cu ce ne mandri, cu un teatru care face concurenta teatrelor bucurestene, cu o istorie impresionanta care a lasat urme ce ne definesc pe noi, locuitorii de astazi ai orasului si multe altele, insa nu se investeste atat cat trebuie in promovarea acestor lucruri, ceea ce duce la obscuritate. Lumea din Braila traieste in trecut. Am impresia ca lumea este total dezarmata in Braila. Nimeni nu mai are speranta ca se poate schimba ceva in ceea ce priveste imaginea acestui oras si conditiile de trai de aici. Eu cred insa ca daca ne indreptam privirea spre viitor, lucrurile se vor schimba. Dezvoltarea orasului nu sta doar in puterea orasului, ci e de datoria fiecarui brailean sa contribuie cu ceva. Este nevoie de oameni cu initiativa care sa implimenteze proiecte solide si cu efecte de durata”, a precizat tanara braileanca.

Andreea Selaru a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, atunci cand a incheiat ciclul gimnazial, iar azi, dupa 4 ani, este singura braileanca pe care o gasim printre cei 63 de absolventi din Romania care se pot mandri cu un zece "curat".

Comentarii

comentariu

About the Author