Published On: mar, Iul 21st, 2015

2 scafandrii de la ISU Braila, in echipele care-l cauta pe ofiterul vrancean disparut in apele Siretului

Share This
Tags

tomita vranceaDe luni, de la primele ore ale diminetii, echipe de scafandri il cauta neincetat pe comisarul-sef Tomita Lazar, in varsta de 54 de ani, disparut in apele Siretului, dupa ce a reusit sa-si salveze fiica de la inec. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea au solicitat ISU Braila sa trimita doi scafandri pentru a participa la operatiunile de cautare a barbatului, in timp ce un elicopter al Inspectoratului General al Aviatiei, trimis de la Bucuresti, survoleaza raul, insa fara niciun rezultat pana in acest moment.

"Nivelul apei este crescut, iar curentii sunt foarte puternici. Cautarile se desfasoara pe toata lungimea raului Siret, in judetul Vrancea, interventia fiind una dificila. Trupul sau putea fi dus la distanta mare inca din primele minute de la scufundare. Speram sa-l gasim”, a declarat lt. Vasile Isticioaia, ISU Vrancea.

Tomita Lazar, seful Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea, este dat disparut de duminica seara, dupa ce a fost "inghitit" de curentii puternici ai Siretului.

Ofiterul se afla cu familia la un picnic in zona comunei Biliesti. Vremea fiind caniculara, fiica cea mica a sa, Mariana, in varsta de 24 de ani, a intrat in apa sa se racoreasca, desi nu stia sa inoate. Atunci cand a vazut ca fata este in pericol, comisarul sef a intrat in apa dupa ea, reusind sa o impinga spre mal. Politistul nu s-a mai putut salva, fiind tras la fundul apei de curentii puternici. Persoanele aflate pe malul raului nu au reusit decat sa o scoata pe tanara la mal.

Comentarii

comentariu

About the Author