Published On: lun, Iun 8th, 2015

VIDEO Sectia de cardiologie interventionala E GATA, dar fara aparatura, mobilier si medici / Mortu, “inaugurare” cu intarziere si promisiuni imposibile

Share This
Tags

chirurgieIeri, seful interimar al Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, i-a invitat pe jurnalistii din presa locala, la ora 11:00, sa viziteze Sectia de cardiologie interventionala din cadrul Spitalului Judetean, despre care spune ca va fi functionala “destul de repede, in doua-trei luni”. 

Mortu a ajuns la intalnirea programata chiar de el abia la 11:30, dupa ce jurnalistii i-au inrosit telefonul.

Desi termenul final al investitiei era in august 2014, neintelegerile dintre Consiliul Judetean si constructor – firma austriaca Vamed, au facut ca abia luna aceasta cladirea in care va functiona sectia sa fie gata, insa fara…mobile, aparatura si fara medici. De asemenea, Vamed mai trebuie sa realizeze strapungerea care uneste noua cladire de spital si pentru care constructorul cere mult mai multi bani decat era stabilit in proiectul initial.

“Nu discutam acum aceasta problema. As vrea sa o amanam pentru mai tarziu. La televizor am vazut mereu…alta intrebare”, a spus reprezentantul Vamed, in prezenta sefului CJ, atunci cand a fost intrebat de strapungere.

Totusi, Viorel Mortu este increzator si spune ca sectia va fi functionala in maxim 3 luni, fiind insa evaziv atunci cand jurnalistii l-au chestionat pe tema neintelegerilor dintre CJ si Vamed. 

Ceva mai realist, managerul spitalului, dr. Mihail Iugulescu, spune ca sectia va deservi sapte judete, insa abia in luna noiembrie.

“Speram sa decurga rapid achizitiile de apartura medicala si mobilier si intr-un mod optimist sectia va fi gata in luna noiembrie, la sfarsitul acestui an, insa intr-un mod mai larg abia in ianuarie-februarie”, a afirmat Iugulescu.

Comentarii

comentariu

About the Author