Published On: mar, Iun 9th, 2015

VIDEO Incendiu puternic dupa ce doi copii s-au jucat cu o cutie de chibrituri

Share This
Tags

Doua gospodarii din comuna Unirea au fost cuprinse de flacari, luni dupa-amiza, in jurul orei 17:00, dupa ce doi copii, de 3 si 5 ani, s-au jucat cu focul, in lipsa parintilor. Minorii se aflau intr-o capita de fan atunci cand au pus mana pe cutia de chibrituri.

La fata locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului 2 de pompieri Braila. 

La una dintre gospodarii au ars 70 baloti de lucerna, aproxima 60 mp. acoperis din lemn acoperit cu tabla la un adapost de animale, iar la cealalta au ars doua autoturisme, un garaj din lemn de cca. 20 mp invelit cu placi azbociment, 10 mc de lemne de foc, o magazie din lemn invelita cu tabla de 30 mp, un adapost de animale din painata de 20 mp, un sopron din lemn invelit cu tabla 60 mp, 300 baloti de lucerna, 1000 kg ciocanei porumb, 500 kg boabe ovaz, trei purcei, un caine si 100 pui. 

Pagubele sunt estimate la peste 30.000 de lei, fiind de asemenea salvate locuintele, 100 de pui, doi cai, patru vaci si 10 porci.

La locul interventiei s-a deplasat si o ambulanta a Serviciului de Ambulanta Judetean Braila care a acordat asistenta medicala Elenei P., in varsta de 65 ani, care a suferit un atac de panica si sotului acesteia Valter P.,de 69 ani, care a suferit arsuri minore la nivelul membrelor superioare, proprietarii casei la care s-a extins incendiul.

Barbatul a incercat sa mute elemente arse fara a avea manusi de protectie. Cele doua victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Urgenta Judetean Braila.

 

Pentru preintampinarea unor astfel de evenimente, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila recomanda parintilor, bunicilor si celor care au in ingrijire copii:
– pastrati chibriturile, brichetele si alte surse de foc in locuri in care copii nu au acces;
– inlaturati orice curiozitate a copiilor in legatura cu focul, explicandu-le cu rabdare pericolul pe care acesta il reprezinta pentru viata lor;
– nu lasati copiii singuri in casa cu sobe, plite, radiatoare si/sau aparate electrice aflate in functiune;
– exemplul celor mari cu privire la folosirea focului in prezenta copiilor conteaza mult in educarea lor;
– o data cu cresterea, copii trebuie invatati cum sa utilizeze sursele de foc si cum sa se comporte in situatii de pericol.

Comentarii

comentariu

About the Author

-