Published On: joi, Iun 18th, 2015

VIDEO Ce vile au doctoritele spagare / “ Dr. Boala are palat, asta nu e casa!” / Case mari cat un bloc

Share This
Tags

Ana Boala, Rodica Tone si Cristinel Andreicut sunt urmarite penal de procurorii DNA Galati, fiind de asemenea retinute pentru 24 de ore. Ieri, Tribunalul Galati a decis arestarea preventiv pentru 29 de zile a medicilor Boala si Tone, pe Andreicuti trimitand-o in arest la domiciliu.

Cele trei doctorite de la Serviciul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca sunt acuzate de luare de mita in forma continuata, acestea acordand grade de handicap in schimbul unor sume de bani, persoanelor care nu se incadreaza in diagnosticele necesare obtinerii pensiei de handicap.

Medicul Ana Boala nu locuieste intr-o zona centrala a orasului, insa “palatul” pe care l-a ridicat cu ani buni in urma este cunoscut de mai toti brailenii. Vecinii sefei de Expertiza Medicala nu au fost surprinsi de actiunea procurorilor anticoruptie, mai ales ca in folclorul urban numele doctoritei este asociat inca din anii ’90 cu spaga. 

“Uitati-va la palatul asta! Il puteti numi casa? Asta sigur nu e casa de om care a muncit pe rupte si a venit doar cu salariul acasa. Nu am vazut sau nu am dat, dar se aude, stie mai toata lumea, asa din gura in gura, ca nu intrai fara plic la ea”, ne-a spus Claudia H., care locuieste in blocul situat vis-a-vis de locuinta Anei Boala. 

Cu doua etaje, o intrare impunatoare si o curte imensa, vila doctoritei a fost printre primele case de mari dimensiuni construite in aceasta zona. 

Din 2010, Boala este sefa serviciului din subordinea Casei de Pensii, insa inainte a ocupat functia de presedinte al Comisiei de Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Handicap, in care a succedat-o “colega de dosar penal”, medicul Cristinel Andreicut.

Nici vila lui Andreicut nu este de neglijat.  Situata in acelasi cartier cu cea a doctoritei Boala, insa intr-o zona mult mai retrasa, casa presedintei Comsiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap este construita in urma cu doar cativa ani. Gardul modest contrasteaza cu imobilul care “ia fata” celorlalte cladiri de pe strada.

Intr-o zona mult mai centrala sta medicul Rodica Tone, a carei casa este mascata de un salcam plantat parca strategic sa fereasca constructia de ochii curiosilor. Vila, fara nicio exagerare, pare rupta dintr-un ansamblu rezidential.

Medicii Ana Boala si Cristinel Andreicuti au fost prinse in flagrant, marti, 16 iulie, de procurorii DNA Galati, avand in cabinetele medicale sumele de 500 lei, si respectiv 1.250 lei, primite de la pacienti.

Comentarii

comentariu

About the Author