Published On: mie, Iun 24th, 2015

Victorie DNA! Doctorita spagara Andreicut a ajuns din vila in spatele gratiilor, langa Boala si Tone

Share This
Tags

vila andreicut infobrailaRasturnare de situatie in dosarul “Mita pentru pensionare”, procurorii DNA Galati obtinand o  victorie in instanta, dupa ce Curtea de Apel a decis ca si doctorita Cristinel Andreicut, aflata in arest la domiciliu, sa stea in spatele gratiilor pentru 29 de zile, in arest preventiv. 

Andreicut, presedintele Comsiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, a fost retinuta pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie, saptamana trecuta, alaturi de medicii Ana Boala si Rodica Tone, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata, insa Tribunalul Galati a decis ca aceasta sa fie plasata in arest la domiciliu, in timp ce Boala si Tone au fost arestate preventiv. 

DNA Galati a contestat decizia judecatorilor, iar Curtea de Apel Galati a hotarat ca medicul Andreicut sa isi petreaca urmatoarele 29 de zile in spatele gratiilor. In jurul pranzului, doctorita a fost ridicata din vila situata in cartierul Radu-Negru (foto) si dusa in Arestul Politiei Galati.

Luni, 15 iunie, procurorii au luat cu asalt Serviciul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii. Doctoritele Ana Boala – sefa Serviciului, Tone Rodica si Andreicut Cristinel au fost ridicate de mascati si duse cu dubele la sediul DNA Galati pentru audieri, primind mandat de retinere pentru 24 de ore. 

Boala, Tone si Andreicut, spun procurorii, au primit spaga de la 152 de pacienti, acordandu-le astfel grade de handicap, desi nu se încadrau in diagnosticele necesare, astfel încât să poată să obţină pensii de invaliditate.

Anchetatorii au gasit in casele celor trei doctorite spagare de la Expertiza Medicala putin peste 1 milion de euro, dar si jumatate de kilogram de bijuterii din aur, conform referatului cu propunere de arestare preventiva. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author