Published On: lun, Iun 15th, 2015

Vicele Danaila, politicianul cu drujba din “Afacerea Stejaru” / DEMISIA DE ONOARE / Defrisarea pleaca de la Primarie

Share This
Tags

Alex DanailaViceprimarul liberal Alexandru Danaila este conectat prin intermediul unor membri ai familiei sale la grupul de interese care isi doreste sa defriseze Padurea Stejarul. Mai mult decat atat, in urma cu aproape doua luni, Danaila anunta ca sora acestuia, unul dintre cei 15 "investitori" de la Stejarul, si-a vandut bucata de padure, insa fara a preciza ca tranzactia a fost facuta in familie.

Elena Iurov, sora lui Danaila, a facut parte din obscurul grup care a cumparat loturi de teren in Padurea Stejaru de la persoane care detineau drepturile litigioase ale mostenirii unui mosier, cu intentia de a construi un ansamblu social-sportiv. La doar cateva luni dupa ce Alexandru Danaila a fost ales viceprimar, pentru a nu periclita pozitia fratelui, Iurov, care deja mandatase o terta persoana sa o reprezinte in aceasta afacere, a vandut terenul, insa unei persoane foarte apropiate, conform Ziarului Obiectiv.

Astfel, Angel Elena, nasa de botez a viceprimarului a continuat sa reprezinte familia lui Danaila in "Afacerea Stejaru", aceasta fiind implicata si in alte afaceri imobiliare. De exemplu, intr-un document intrat in posesia Ziarului Infobraila, Angel Elena o mandateaza pe Zaharia Puica (n.r. mama lui Danaila) sa o reprezinte intr-o afacere legata de un imobil din Centrul Vechi.

La inceputul acestui an, cand scandalul "Afacerea Stejaru" s-a reaprins, urmand sa inceapa dezbaterile publice cu privire la acest proiect, terenul a ajuns de la nasa viceprimarului la fiica persoanei care fusese mandatata de sora lui Danaila sa o reprezinte inainte de a-l vinde, in 2011.

Viceprimarul Danaila nu a putut fi contactat pentru a-si exprima opinia cu privire la acest subiect.

Cum a inceput "Afacerea Stejaru"

In 2011, un grup format din Valentin Chisoceanu, George Iurov, Elena Iurov, Costel Guruianu, Otilia Niţă, Leonard Mîrza, Laurenţia Mîrza, Cristian Niţă, Cristian Mîrza, Alexandra Periverzof, Virgil Voiu, Gina Chisoceanu, Ionel Stănilă, Gabriela Stănilă, Mihai Periverzof au anuntat ca isi propun defrişarea unei porţiuni de 13 hectare din Pădurea Stejaru, a caror proprietari sunt, pentru a construi un complex social-sportiv. 

Desi numele nu spun mare lucru opiniei publice, printre proprietarii celor 13 ha se afla şi rude ale unor politicieni sau ale unor personaje influente din administratie si lumea afacerilor. 

De exemplu, Elena Iurov este sora viceprimarului Alexandru Dănăilă (PNL), care in urma cu doua luni a anuntat ca aceasta nu mai are nicio legatura cu aceasta afacere. Si sora lui Mircea Fudulaiche, fostul secretar al Primariei Braila, face parte din grupul investitorilor.

Un alt nume “greu” din “Afacerea Stejaru” este cel al lui Gheorghe Periverzof, mandatarul investitorilor, care a si fost prezent la dezbaterea de saptamana trecuta. 

Periverzof este cel care a purtat, in 2007, negocierile cu Primaria Braila, in numele mostenitorilor unui corp de cladire al Teatrului “Maria Filotti”. Atunci, afaceristul a reusit sa convinga municipalitatea sa cumpere corpul de cladire cu peste jumatate de milion de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author