Published On: lun, Iun 15th, 2015

Vicele Danaila acuza presiuni din partea grupurilor de interese…dar nu a celor de la “Stejaru”: “Familia mea e mai presus de orice!”

Share This
Tags

Varga-Danaila-BobocViceprimarul liberal Alexandru Danaila spune ca este supus presiunilor unor "grupuri de interese", facand aluzia ca informatiile aparute in presa ar fi fost publicate la ordinul acestor grupuri. Danaila recunoaste ca familia acestuia este implicata in "Afacerea Stejaru", insa considera ca tranzactiile intre mai multe rude ale sale sunt "o afacere personala".

"Eu nu apar in niciun document, nu apar nicaieri. Nu am relatii indepartate cu familia mea, am avut discutii pe aceasta tema, iar familia mea, la nivel de relatii personale, este mai presus de orice. Sunt tranzactii personale", a declarat vicele pentru Infobraila.

Legaturile sale cu "Afacerea Stejaru", pe care chiar Danaila le recunoaste, ar fi fost scoase la iveala de catre grupurile de interese deranjate de activitatea acestuia in functie de viceprimar.

"Stiu ca am deranjat grupuri de interese si le transmit pe aceasta cale ca nu acesta este modul de actiune. Ceea ce am facut pana astazi la Primarie nu a mai facut nimeni. Nu mai se pot lua terenuri asa cum se luau inainte. Ma rezum sa declar atat", a mai spus liberalul.

Danaila si "Afacerea Stejaru" 

Viceprimarul liberal Alexandru Danaila este conectat prin intermediul unor membri ai familiei sale la grupul de interese care isi doreste sa defriseze Padurea Stejarul. Mai mult decat atat, in urma cu aproape doua luni, Danaila anunta ca sora acestuia, unul dintre cei 15 "investitori" de la Stejarul, si-a vandut bucata de padure, insa fara a preciza ca tranzactia a fost facuta in familie.

Elena Iurov, sora lui Danaila, a facut parte din obscurul grup care a cumparat loturi de teren in Padurea Stejaru de la persoane care detineau drepturile litigioase ale mostenirii unui mosier, cu intentia de a construi un ansamblu social-sportiv. La doar cateva luni dupa ce Alexandru Danaila a fost ales viceprimar, pentru a nu periclita pozitia fratelui, Iurov, care deja mandatase o terta persoana sa o reprezinte in aceasta afacere, a vandut terenul, insa unei persoane foarte apropiate, conform Ziarului Obiectiv.

Astfel, Angel Elena, nasa de botez a viceprimarului a continuat sa reprezinte familia lui Danaila in "Afacerea Stejaru", aceasta fiind implicata si in alte afaceri imobiliare. De exemplu, intr-un document intrat in posesia Ziarului Infobraila, Angel Elena o mandateaza pe Zaharia Puica (n.r. mama lui Danaila) sa o reprezinte intr-o afacere legata de un imobil din Centrul Vechi.

La inceputul acestui an, cand scandalul "Afacerea Stejaru" s-a reaprins, urmand sa inceapa dezbaterile publice cu privire la acest proiect, terenul a ajuns de la nasa viceprimarului la fiica persoanei care fusese mandatata de sora lui Danaila sa o reprezinte inainte de a-l vinde, in 2011.

Comentarii

comentariu

About the Author