Published On: mar, Iun 30th, 2015

Umbrele trecutului duc la DNA / Binomul Varga-Danaila: Acuzatii de luare de mita / Viceprimarul, legaturi cu mafia din Sicilia

Varga Costin Danaila  1In urma cu doi ani, un scandal politic a scos la suprafata detalii naucitoare despre implicarea a doi lideri PNL intr-o afacere controversata, cu iz penal. Acuzatii de luare de mita au fost lipite de numele deputatului Vasile Varga si al viceprimarului Alexandru Danaila de catre Sorin Costin (foto – intre Varga si Danaila), fost consilier local PNL si partener de afaceri al lui Gheorghe Bunea Stancu. 

La inceputul lunii septembrie 2013, Costin a fost exclus din PNL, reprosandu-i-se ca a uitat sa mai treaca pe la partid, in timp ce acesta s-a aparat vorbind despre o executie politica pusa la cale de “gasca Boboc, Varga, Danaila”.  Dupa doua saptamani, fostul PNL-ist a renuntat si la fotoliul de consilier local, fiind succedat de medicul Cristian Pricop.

Dupa ce a fost inlaturat din PNL, Costin s-a dezlantuit la adresa liberalilor Catalin Boboc, Vasile Varga si Alexandru Danaila, ploaia de acuzatii “penale” privindu-i in special pe deputatul Varga si pe vicele Danaila. 

In 2013, declaratiile extrem de grave ale afaceristului au fost prezentate de Ziarul Obiectiv, insa articolul respectiv nu mai apare pe site-ul publicatiei, fiind totusi pastrate de agregatoarele de stiri. 

Costin: “Varga si-a luat dreptul in aeroport. Sunt probe!”

vasile vargaFostul consilier local a precizat cu subiect si predicat ca deputatul PNL Vasile Varga a luat spaga pe aeroportul din Viena, impreuna cu fostul primar liberal Constantin Cibu, in contextul in care discuta despre “Afacerea FIN.CO.GE.RO”, o epopee care ridica numeroase semne de intrebare si care a inceput in urma cu un deceniu, in mandatul lui Cibu. Si viceprimarul Danaila a fost pus la zid de Costin, in acelasi context, fiind acuzat ca este “principala legatura a oamenilor mafiei din Sicilia”.

In 2006, Primaria a concesionat investitorilor italieni de la FIN.CO.GE.RO un teren de aproximativ 8.600 mp pe Faleza Dunarii, in spatele “blocurilor hexagoane”, pentru constructia unui hotel de 5 stele, insa nici pana astazi nu a fost pusa piatra de temelie. 

Mai mult decat atat, sperand ca investitia va fi pusa in practica, consilierii locali au aprobat anul trecut ca italienii sa fie scutiti de la plata redeventei pana la finalizarea hotelului, desi unii alesi au protestat, afirmand ca un act aditional la un contract de concesiune nu trebuie aprobat in Consiliul Local.

“I-a deranjat faptul ca eu am luat pozitie in Consiliul Local, contrar dorintei lor in legatura cu FIN.CO.GE.RO, pentru ca Danaila este principala legatura a evazionistilor, a oamenilor mafiei din Sicilia. Aceasta este firma FIN.CO.GE.RO, care a concesionat pe vremea lui Cibu. Varga s-a dus cu Cibu la Viena si si-au luat dreptul in aeroport, sunt probe in acest sens. Intrebati-l pe Danaila cate drumuri a facut pana la Constanta si unde si cat a negociat cu reprezentantii FIN.CO.GE.RO. Si datorita faptului ca in Consiliul Local Municipal am luat o pozitie corecta si unica pozitie pe care eu am spus ca nu sunt de acord sa validez o nelegiuire, atunci a fost excluderea mea din partid imediat”, a declarat Costin pentru sursa citata, in urma cu doi ani.

Acuzatiile care se pare ca au scapat de ochii ageri ai procurorilor anticoruptie au fost completate de insulte. “Masonei”, “gandacei care fug dupa un ciolan”, “evazionisti”, “oameni care au facut numai rau”, “tepar”, au fost doar cateva dintre apelativele folosite de Sorin Costin la adresa senatorului Catalin Boboc si a viceprimarului Alexandru Danaila. 

Danaila a uitat de procesul cu Sorin Costin

Alexandru-Danaila-netDesi nu a dorit sa comenteze spusele lui Costin despre persoana sa, viceprimarul Danaila, cel prezentat ca fiind “legatura oamenilor mafiei din Sicilia”, a precizat la acel moment ca isi rezerva dreptul de a-l actiona in instanta pe fostul coleg de partid, insa, conform informatiilor noastre, acest lucru nu s-a intamplat.

Si deputatul Varga a catalogat declaratiile lui Sorin Costin “calomnioase”, adaugand ca le respinge cu fermitate.

Cine e Sorin Costin?

 Afaceristul Sorin Costin a devenit cunoscut pentru aproprierea de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu, cei doi fiind actionari ai firmei “Bursagrirom”. Mai mult decat atat, Costin a fost consilier local PNL in perioada 2008-2013, al doilea mandat incheindu-si-l prematur din cauza excluderii din partid.

Conectat la cercurile puterii, fostul liberal nu a avut mereu relatii tensionate cu cei pe care i-a acuzat de savarsirea unor fapte penale. De exemplu, in 2005, impreuna cu deputatul Varga, l-a sustinut pe primarul de atunci, Constantin Cibu, la sefia PNL Braila, in detrimentul chirurgului Dan Sabau. 

Comentarii

comentariu

About the Author