Published On: mar, Iun 9th, 2015

Tribunalul Braila i-a scapat de arest pe politistii spagari de la Rutiera, retinuti de procurorii Parchetului General

Share This
Tags

rutiera descinderiToti politistii judecati in dosarul “Mita la Rutiera” se afla sub control judiciar, dupa ce judecatorii Tribunalului Braila au decis, luni, 8 iunie, ca cei 11 agenti arestati preventiv sau la domiciliu sa fie eliberati sub control judiciar. Alti 11 politisti se aflau sub control judiciar.

Decizia a fost contestata de procurorii Parchetului General.

Pana la hotararea judecatorilor, 3 politisti se aflau in arest preventiv (Pascu Dragos, Ion Emanuel si Meirosu Daniel), 8 politisti in stare de arest la domiciliu (Oprescu Florian Valentin, Balan Cristian, Podaru Fanel, Bunea Marius, Hagiu Daniel, Meirosu Cosmin Valentin, Paraleu Alin Petrisor si Simion Marius), iar 11 sub control judiciar (Cioroiu Aurelian Emanuel, Mocanu Adrian Ionut, Bunea Valentin Eugen, Manea Gheorghe, Constantin Alexandru, Burlacu Victor, Custura Dragos Constantin, Urse Ionut, Ilie Adrian, Grigoriu Ionut si Farcas Stanica).

Politistii trimisi in judecata au dezvoltat o adevarata mafie in interiorul Politiei Rutiere, care pleca de la initierea noilor agenti in tainele spagii si pana la stabilirea unor coduri si reguli proprii, care au crezut ca ii vor feri de procurori.

In perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, inculpatii, agenti de politie din cadrul Politiei Municipiului Braila – Biroul Rutier si Biroul de ordine publica, au primit bani sau alte foloase necuvenite din partea unor conducatori auto care erau depistati in trafic ca au incalcat normele legale referitoare la regimul rutier, in schimbul nesanctionarii acestora.

Sumele de bani primite de catre inculpati variau intre 100 si 1500 de lei si erau remise politistilor, fie in documentul RCA, fie in palma cu ocazia strangerii de mana sau in portbagajul autoturismului din dotare.

Modul de operare precaut si planificat al inculpatilor, precum si limbajul codificat utilizat in a pretinde sume de bani, denota o specializare si o abilitate sporita de a folosi metode care sa ingreuneze identificarea si tragerea la raspundere penala.

Pentru a putea proba faptele de coruptie ale politistilor si a descoperi circuitul spagilor, procurorii Parchetului General au folosit 5 investigatori sub acoperire, de la Directia Generala Anticoruptie, 3 femeie si 2 barbati, sub urmatoarele identitati false: o tanara politista – detasata la Biroul Rutier (Andreea Lungu), un cetatean de etnie roma care se ocupa de afaceri cu fier vechi (Dumitru Radu), un agricultor (Robert Valceanu), managerul unui salon de cosmetica (Anca Enache) si o casnica (Mona Stanciu). Toti au inregistrat discutiile purtate cu politistii de la Rutiera.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-