Published On: joi, Iun 4th, 2015

Scandalul Braila – Capitala Culturala / Simionescu: A fost o lipsa de inspiratie. Ma dezic, sa fie clar!

Share This
Tags

simionescuDupa ce presa centrala a luat in deradere faptul ca organizatia non-guvernamentala care coordoneaza proiectul “Braila – Capitala Europeana a Culturii 2021”, si din care fac parte si Primaria si Consiliul Judetean, au prezentat autoritatilor locale din Constanta, ca venind din partea brailenilor, propuneri ca “spalatorii auto erotice”, “concert de manele la teatru” sau “concurs de injuraturi”, primarul Simionescu se dezice de ideile iesite din comun.

Edilul spune ca propunerile prezentate de presa centrala nu vor fi puse in practica si ca “din lipsa de inspiratie” asociatia le-a pus pe hartie si le-a prezentat la Constanta.

“Poate ca intr-adevar a fost o lipsa de inspiratie sa scoata pe un print toate propunerile care au fost facute acolo, dar acela era doar un inventar cu ce a gandit fiecare si a pus pe adresa de e-mail respectiva. Propunerile si actiunile efective, pe care le vom pune, vor trece pe de o parte printr-o sita a celor care le vor analiza, iar pe de alta parte, se vor subsuma unui anumit program cadru pe care il vom avea. (…)Ma dezic de astfel de lucruri, ca sa fie clar. Nu, nu asa ceva! Nu s-a facut si nu se face. (…) Eu personal nu pot sa agreez”, a spus Simionescu.

Asociatia care promoveaza proiectul "Braila – Capitala Culturala Europeana 2021", din care fac parte si Primaria, dar si Consiliul Judetean, au solicitat sprijin autoritatilor constantene in obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana. Delegatia oficiala, din care a facut parte si primarul Simionescu, a prezentat un document cu propuneri de evenimente culturale care ar urma sa aiba loc in Braila, idei despre care reprezentantii Asociatiei spun ca ar fi fost adunate de la braileni.

"Oamenii nu trebuie sa ramana incorsetati in niste conceptii inguste. (…) Cultura inseamna inclusiv spartul semintelor", a precizat Constantin Teodorescu, unul dintre reprezentantii Asociatiei "Braila – Capitala Culturala Europeana 2021".

Potrivit documentului, citat de Ziarul Romania Libera, asumat de catre Asociatia Braila 2021, printre propuneri se numara un concert de manele la Teatrul "Maria Filloti". "Sa veniti cu tiganii la patru ace, cu tot aurul pe care il au”, scrie în document.

La categoria ”Balet si dans” sunt numere de “dans sportiv la bara” si… spalatorii auto erotice. La capitolul ”Expozitii-istorie”, cineva a venit cu propunerea de a realiza o demonstratie de ”practica agricola comunista”, fiind descris chiar si modul cum ar trebui realizat acest lucru: "cu sculat la 5 dimineata, injurat, dusi cu camioanele cu prelate si autobuze puturoase, mersul de depanusat, mancatul pe camp”.

La ”Poezie, literatura, folclor vorbit” exista numai trei puncte: concurs de injuraturi, concurs de bancuri, poezii de dragoste la misto. De asemenea apare si un concurs de fotomodele intitulat ”De la Tanti Elvira la Mihaela Radulescu”. Nu lipsesc Festivalul mustarului, la Tecuci (pus pe mici, evident), dar nici concursuri de spart seminte si baut bere. Evident, nu putea lipsi un Festival al gratarelor dintre blocuri.

La categoria ”Sport”, o propunere vizeaza organizarea unui campionat internațtonal de table in parc pentru seniori. Propunerile de mai sus au fost prezentate in cadrul intalnirilor avute cu conducerea Primariei Constanta si ai institutiilor de cultura din orasul de la malul marii.

Reprezentantii Asociatiei mai spun ca astfel de evenimente ii caracterizeaza pe braileni.

"Adica sa vina cocalarul in slapi, cu lant de aur la gat, cu burta resfranta. Culmea este ca daca as veni cu chestii din acestea as putea sa starnesc mai mult interesul brailenilor decat daca as pune in opera Tannhauser de Wagner. Trebuie sa fim extrem de realisti asupra publicului pe care il avem. E foarte complicat si complex. Conditia esentiala este sa fie inovatie si inedit. (…) Oamenii nu trebuie sa se cramponeze intre Aida si Bach ", mai afirma Constantin Teodorescu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-