Published On: vin, Iun 5th, 2015

Ponta, urmarit penal de DNA / Premierul scrie ambasadelor: E ziua in care PNL a depus motiunea / Iohannis ii cere demisia

Share This
Tags

PontaPresedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o ”situatie imposibila” pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale. Premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite, precizeaza Mediafax.

"Astazi, Directia Nationala Anticoruptie a comunicat public ca primul-ministru Victor Ponta este invinuit de fapte penale. Dupa parerea mea, este o situatie imposibila pentru Romania ca primul-ministru sa fie invinuit de fapte penale. Pe de alta parte, pentru Romania, cel mai rau lucru care s-ar putea intampla acum este o criza politica. Avand in vedere toate acestea, solicit demisia primului-ministru Victor Ponta", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

"Aceste consideratiuni si solicitarea de demisie le-am comunicat primului-ministru intr-o discutie pe care am avut-o acum cateva minute", a precizat Iohannis.

Presedintele a facut acest anunt la scurt timp dupa ce s-a intalnit cu Victor Ponta la Cotroceni.

"Am avut cu presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica, dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita!Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!", a scrie Ponta pe Facebook.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, anunta DNA.

Ponta a transmis o scrisoare ambasadelor SUA si a statelor UE acreditate la Bucuresti in care explica faptul ca DNA a inceput urmarirea penala in cazul sau in dosarul Dan Sova. El le precizeaza acestora ca actiunea DNA vine in ziua in care PNL a depus motiunea de cenzura la Parlament impotriva Guvernului sau si la cateva zile dupa ce presedintele Klaus Iohannis a precizat ca ii este tot mai greu sa lucreze cu actuala majoritate.

Premierul semnaleaza si faptul ca el a cerut de curand ca justitia sa nu faca abuzuri si sa trateze toti cetatenii cu aceeasi unitate de masura.

Comentarii

comentariu

About the Author

-