Published On: lun, Iun 8th, 2015

Mortu depre propunerile “Braila 2021”: E o zona de margine a ideii de cultura, in zona grotescului

Share This
Tags

Viorel MortuPresedintele interimar al Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, a criticat in termeni duri deja celebrele propuneri prezentate de Asociatia “Braila – Capitala Europeana a Culturii 2021”, dar si declaratiile unora dintre reprezentantii asociatiei. 

Dupa ce Constantin Teodorescu, reprezentant al “Braila 2021” a declarat ca si spartul semintelor reprezinta cultura, Mortu a precizat ca “sunt oameni care glumesc cu tema aceasta si au impresia ca emit judecati de valoare”. 

“Astfel de manifestari nu sunt un gen de cultura care merita sa fie promovat, categoric nu. Sunt oameni care cred ca poate sa fie asa, in zona grotescului, un concurs de spart seminte, in zona culturii. E o gluma de proasta calitate. Nu ne reprezinta asa ceva, in mod cert”, a spus seful CJ.

Totodata, Viorel Mortu a mai adaugat faptul ca propunerile prezentate de Asociatia “Braila 2021” ca venind din partea brailenilor se situeaza in “zona de margine a ideii de cultura”.

La ”Poezie, literatura, folclor vorbit” exista numai trei puncte: concurs de injuraturi, concurs de bancuri, poezii de dragoste la misto. De asemenea apare si un concurs de fotomodele intitulat ”De la Tanti Elvira la Mihaela Radulescu”. Nu lipsesc Festivalul mustarului, la Tecuci (pus pe mici, evident), dar nici concursuri de spart seminte si baut bere. Evident, nu putea lipsi un Festival al gratarelor dintre blocuri.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-