Published On: mar, Iun 2nd, 2015

Mortu a gasit in sfarsit un director economic la CJ, in locul celui anchetat de DNA

Share This
Tags

Angelica Valcea infobrailaDupa ce Rusu Alina a demisionat din functia de director economic al Consiliului Judetean, ca urmare a faptului ca este urmarita penal in dosarul “Sportul”, fiind acuzata de abuz in serviciu, institutia a ramas timp de aproximativ 3 saptamani fara “gestionar-sef”. 

Aceasta situatie, pe care seful CJ, social-democratul Viorel Mortu, a numit-o “o drama”, si-a gasit rezolvarea saptamana trecuta, cand Angelica Valcea, functionar in cadrul Consiliului, a fost numita interimar in functia de director economic.

“Dupa trei saptamani de ambiguitate, avem un nou director economic la CJ, numit interimar pana la sustinerea concursului. Situatia a fost una speciala, pentru ca de 3 saptamani nu avem director economic, este cumplit de greu”.

Conform DNA, Alina Rusu a aprobat, in perioada 1 februarie 2008-15 decembrie 2010, finantarea din bani publici a cluburilor locale de fotbal si handbal, fara sa respecte prevederile legale, respectiv, fara a exista angajamente legale, respectiv hotarari ale Consiliului Judetean de aprobare expresa a sumelor incasate de CF Braila si HC Dunarea.

Prin actiunile sale, spun procurorii anticoruptie,  Rusu a determinat producerea unui prejudiciu de peste 1 milion de euro , concomitent cu obținerea unui folos patrimonial in valoare de 1.300.000 lei pentru SC CLUBUL DE FOTBAL SA Braila si a unui folos patrimonial in valoare de 3.942.360 lei pentru ASOCIATIA HANDBAL CLUB „DUNAREA” Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-