Published On: joi, Iun 18th, 2015

HALUCINANT! 1 milion de euro si jumatate de kg de aur aveau in case doctoritele spagare / Boala, Tone si Andreicut si-au recunoscut faptele

Share This
Tags

descinderiProcurorii DNA Galati au gasit in casele celor trei doctorite spagare de la Expertiza Medicala putin peste 1 milion de euro, dar si jumatate de kilogram de bijuterii din aur, conform referatului cu propunere de arestare preventiva. Anchetatorii mai spun ca Boala (foto), Tone si Andreicut primeau de mult timp spaga de la pacienti. Ana Boala si Rodica Tone au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, iar doctorita Cristinel Andreicut se afla in arest la domiciliu.

“Pe fondul unor tare caracteriale, profitand si de modul deficitar de organizare si mai ales, de lipsa unor verificari privind modul de desfasurare a activitatilor profesionale zilnice, perceperea unor sume de bani pentru exercitarea atributiilor de serviciu la nivelul  Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila a capatat valentele unui fenomen in masa”, mai precizeaza procurorii anticoruptie.

Toate cele trei doctorite si-au recunoscut faptele in fata procurorilor.

In ordonantele de retinere se arata ca, in cauza, exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt: 

In perioada aprilie – iunie 2015, sefa Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, inculpata Boala Ana, medic specialist de medicina muncii, avand ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar si al altor persoane, a acordat grade de handicap in schimbul unor sume de bani (intre 50 si 500 lei de pacient), persoanelor care nu se incadreaza in diagnosticele necesare, astfel incat acestea sa poata sa obtina pensiei de handicap.

Concret, in perioada 27 aprilie – 16 iunie 2015, inculpata Boala Ana a primit, in exercitarea atributiilor de serviciu, de la 73 de pacienti pe care i-a consultat in vederea evaluarii capacitatii de munca, diferite sume de bani (direct sau introduse printre inscrisurile aflate in dosarele medicale), produse alimentare si nealimentare. Banii si produsele au fost primite in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale ale pacientilor, pentru a stabili gradul de invaliditate al acestora, astfel incat acestia sa beneficieze de pensie de invaliditate ori pentru revizuire medicala sau pentru prelungirea concediului medical peste 180 de zile.

In aceeasi perioada si in acelasi scop, inculpata Tone Rodica a primit de la 72 de pacienti pe care i-a consultat in vederea evaluarii capacitatii de munca, diferite sume de bani (direct sau introduse printre inscrisurile aflate in dosarele medicale), produse alimentare si nealimentare.

La data de 16 iunie 2015, inculpata Andreicut Cristinel a primit suma totala de 1.250 lei, de la 8 pacienti examinati in ziua mentionata (intre 50 si 200 de lei de pacient), in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale, in vederea obtinerii pensiei de handicap.

La data de 16 iunie 2015, Boala Ana a primit suma de 500 lei de la un pacient, iar Andreicut Cristinel a primit suma totala de 1.250 lei de la opt pacienti, in scopul anterior mentionat, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Comentarii

comentariu

About the Author