Published On: mar, Iun 30th, 2015

FRICA DE DNA / Sute de braileni cu handicap nu-si pot primi indemnizatiile si medicamentele dupa ce procurorii au saltat-o pe Andreicut

Share This
Tags

descinderi braila mediciDupa ce medicul Cristinel Andreicut, presedintele Comsiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, a fost retinuta de procurorii DNA Galati, comisia a intrat in blocaj total si astfel nu mai pot fi eliberate documentele in baza carora persoanele cu handicap isi pot primi indemnizatiile si medicamentele, garantate de lege.

Peste 300 de persoane se afla in aceasta situatie, asteptand sa fie evaluate pentru luna in curs, insa niciun medic nu doreste sa faca parte din aceasta comisie, desi Consiliul Judetean a facut numeroase demersuri in acest sens.

“In completarea Comisiei pentru persoane cu handicap am formulat o adresa la Directia de Sanatate Publica, care trebuie sa desemneze un medic pentru a face parte din aceasta comisie ca membru. Totodata, am solicitat o persoana care sa fie propusa pentru calitatea de presedinte la comisia amintita. Colegiul Medicilor a avut loc miercurea trecuta, s-au formulat adrese catre fiecare cabinet de medicina interna sau medicina de familie, dar nu au fost facute inca propuneri cu privire la membrii care urmeaza sa faca parte din aceasta comisie si este o situatie destul de  dificila, pentru ca in momentul de fata avem 319 persoane cu handicap care asteapta sa fie evaluate numai pe luna iunie. O sa incercam sa luam legatura cu fiecare medic in parte, poate reusim sa gasim cele doua persoane de care avem nevoie pentru completarea comisiei. Ceea ce pot sa va spun este ca aceasta comisie nu poate functiona, iar acest serviciu de specialitate, de evaluare a persoanelor cu handicap are dosarele intocmite, dar nu se poate desfasura evaluarea propriu-zisa. Consecinta este ca persoanele respective nu pot primi indemnizatia pentru persoane cu handicap, a doua consecinta este ca nici cei care sunt insotitori nu pot primi indemnizatia si nu in ulitmul rand, faptul ca medicamentele pe care aceste persoane urmau sa le obtina nu pot fi eliberate. E o situatie limita, noi n-am mai avut pana acum o asemenea problema”, a precizat Nicu Filote, secretarul Consiliului Judetean.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author